NEWSTRAP.GR

Χέλμουτ Κόλ: Ο τρόμος μπορεί να επιστρέψει!

E-mail Εκτύπωση PDF

1tucke

   Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος


«Η Ευρώπη παραμένει ένα θέμα πόλεμου και ειρήνης και η ιδέα της ειρήνης αποτελεί τον κινητήριο νομικό μοχλό της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης»

 

τονίζει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, σε άρθρο του που φιλοξενείται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Bild, και προειδοποιεί για «απευκταίες μορφές από το παρελθόν, οι οποίες δεν έχουν...εκλείψει και μπορούν να επιστρέψουν».

 

Αυτά τα ολίγα για όσους προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν.

Πιο καθαρό μήνυμα δεν μπορούσε να στείλει ο άνθρωπος.

Και εάν δεν καταλαβαίνουν, αυτοί που προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν, ακόμη και τώρα, υπάρχει και αυτό:

 

«…ο IIF σε εμπιστευτική έκθεσή του για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη σημειώνει… χαρακτηριστικά πως η υλοποίηση των μέτρων θα παραμείνει δύσκολη εν μέσω εντεινόμενης κοινωνικής αντίδρασης και απώλειας εμπιστοσύνης στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων. Παράλληλα, οι δραματικές απώλειες που υφίστανται οι ιδιώτες πιστωτές της χώρας καθιστούν δύσκολη μια πρόβλεψη για το πότε θα μπορέσει η χώρα να επιστρέψει στις αγορές. Επομένως η Ελλάδα θα παραμείνει εξαρτημένη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για αρκετό διάστημα, «θέμα που εγείρει ερωτήματα για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, εάν η χώρα δεν πετύχει τους φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, κυρίως εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης».

 

Το εννοούσε ο Σόιμπλε όταν έλεγε ότι κερδίζει χρόνο για να… οχυρωθεί η Ε.Ε.-δηλαδή η Γερμανία;

 

«…Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble δήλωσε  ότι η απόφαση μιας χώρας να εγκαταλείψει το ευρώ θα δυσαρεστούσε τη Γερμανία, αλλά σε κάθε περίπτωση θα γινόταν απόλυτα σεβαστή. Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Schaeuble ανέφερε κατά τη διάρκεια...
εκδήλωσης στο Βερολίνο ότι "όποιος συμμετέχει στη νομισματική ένωση συμμετέχει στη νομισματική ένωση. Ωστόσο, αν κάποιος αποφασίσει να φύγει, θα είναι ένα συμβάν που θα μας δυσαρεστήσει, αλλά θα το σεβαστούμε πλήρως". 

 

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Εκείνο που έχει συμβεί δυο φορές, λένε οι Κινέζοι, θα συμβεί και τρίτη. Όπως είπε ο καθηγητής μου «από την Ελλάδα θα αρχίσει το ξήλωμα της Γερμανίας…»

 

·        Προς το παρόν αυτά για όσους τόσα χρόνια στρουθοκαμήλιζαν και τώρα νομίζουν ότι θα την γλιτώσουν με συνεχείς παραχωρήσεις…

 

                ΜΑΚΗΣ   ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Add comment


Security code
Refresh