NEWSTRAP.GR

Επικαιρότητα

Πούτιν – Μεντβέντεφ διαδηλώνουν μαζί με 120.000 Ρώσους

E-mail Εκτύπωση PDF

poutinΕπιμέλεια: Μαρία Χάλαρη

Για πρώτη φορά ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, αρχηγός του ρωσικού κράτους και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχαν στην διαδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά στην Μόσχα.

Οι δύο πολιτικοί βρέθηκαν παρέα με 120.000 διαδηλωτές στην πλατεία Μανέζ κατά την έναρξη της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε μετά από έκκληση των φιλοκυβερνητικών συνδικάτων, στην οδό Τβερσκάγια, που αποτελεί την κύρια οδική αρτηρία στο κέντρο της Μόσχας και οδηγεί στο Κρεμλίνο.

Τελευταία φορά που μετείχε Ρώσος πρόεδρος σε πορεία για την Πρωτομαγιά ήταν το 1996. Τότε, που ο Μπόρις Γέλτσιν θέλησε γίνει ένα με την μάζα για να κερδίσει την χαμένη του δημοφιλία λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Πούτιν και Μεντβέντεφ ήρθαν σήμερα πιο κοντά με τους διαδηλωτές, συζητώντας μαζί τους.

50.000 Ρώσοι κομμουνιστές ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ημέρες.

 

Η κρίση... "αυτοκτόνησε" δύο ακόμα Ιταλούς

E-mail Εκτύπωση PDF

thiliaΕπιμέλεια: Μαρία Χάλαρη

Δύο ακόμα άνθρωποι στην Ιταλία έβαλαν τέλος στην ζωή τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πρώτο θύμα ένας 55χρονος θυρωρός από το Κόρσο Γκαριμπάλντι της Νάπολη. Ο άτυχος άνδρας παραδόθηκε δια απαγχονισμού στο υπόγειο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε τα τελευταία 20 χρόνια.

Χθες το πρωί στο Νουόρο της Σαρδηνίας, επιχειρηματίας του οικοδομικού τομέα, στην ίδια ηλικία με τον πρώτο, κατέβασε την δική του αυλαία.

Ο 55χρονος δεν άφησε κανένα σημείωμα που να επιβεβαιώνει τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή. Όλοι, ωστόσο, γνώριζαν την άθλια ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το τελευταίο διάστημα.

Συμφωνία Μέρκελ - Μόντι για το δημοσιονομικό Σύμφωνο

E-mail Εκτύπωση PDF

merkel-monti.gi.topΟ πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ επεξεργάζονται σχέδιο που προβλέπει την ταυτόχρονη έγκριση από τα κοινοβούλια των χωρών τους της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής συνθήκης και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα La Reppublica.

Αντιπροσωπεία γερμανών βουλευτών θα παρακολουθήσει τις ιταλικές διαδικασίες επικύρωσης και ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές θα μεταβούν αντιστοίχως στο Βερολίνο, στη γερμανική Βουλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα απευθυνθεί στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ιταλικής Γερουσίας, ενώ ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας Εντσο Μοάβερο και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι θα απευθυνθούν στο γερμανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στόχος είναι η ταυτόχρονη επικύρωση, πριν από το καλοκαίρι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Μάριο Μόντι και η Αγγελα Μέρκελ θα είναι παρόντες στην επικύρωση και μία κοινή διακήρυξη θα δοθεί στη δημοσιότητα για το μέλλον της Ευρώπης , σύμφωνα με το δημοσίευμα, που κάνει λόγο για «μυστική συμφωνία» ανάμεσα στην Μέρκελ και τον Μόντι.

Η La Reppublica αναφέρει ότι αυτή η συμμαχία μπορεί να ερμηνευθεί ως βούληση της Ρώμης να αντικαταστήσει το Παρίσι ως προνομιακό εταίρο του Βερολίνου σε περίπτωση νίκης του Φρανσουά Ολάντ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

zougla.gr

KFC: Βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα μολυσμένα κοτόπουλα

E-mail Εκτύπωση PDF

kfc-chicken

Επιμέλεια: Μαρία Χάλαρη

8 εκατ. δολάρια Αυστραλίας καλείται να δώσει η KFC, ως αποζημίωση, στην οικογένεια ενός κοριτσιού, που καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι και υπέστη εγκεφαλική βλάβη μετά από κατανάλωση σάντουιτς κοτόπουλο.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ν. Νότιας Ουαλίας έκρινε την περασμένη Παρασκευή πως η εταιρεία αθέτησε την υποχρέωση της να φροντίσει το 14χρονο, σήμερα, κορίτσι μετά την δηλητηρίαση.

Ποινή για την KFC, 8 εκατ. δολάρια συν τα δικαστικά έξοδα.

Η Μόνικα Σαμάαν, 7 ετών όταν συνέβη το περιστατικό το 2005, βρέθηκε σε ένα εστιατόριο KFC κοντά στο Σίδνεϊ με τον αδερφό και την μητέρα της. Κατανάλωσαν «twister» σάντουιτς και μολύνθηκαν από σαλμονέλα. Νοσηλέυτηκαν. Οι δύο γλίτωσαν. Το κορίτσι καταδικάστηκε σε μια ζωή μισή.

Το KFC, της εταιρίας Yum! Brands, θεώρησε το συμβάν ένα τραγικό περιστατικό, αλλά εξέφρασε την "βαθιά του απογοήτευση και έκπληξη από την απόφαση" των γονέων να τη μηνύσουν. Άσκησε έφεση. Δεν κατάφερε να κερδίσει.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζόρτζ Βλαχάκης, μίλησε στα αυστραλιανά Μέσα και δήλωσε ότι η πάθηση του κοριτσιού έχει "εξανεμίσει τους πολύ περιορισμένους πόρους της οικογένειας".

Κατά τον ίδιο η αποζημίωση αυτή ήταν αναγκαία.

Πράσινο σύννεφο γύρης καλύπτει τη Μόσχα

E-mail Εκτύπωση PDF

Ένα μυστηριώδες -αλλά τελικά αθώο3118B1778B3739C23DCAEE1151290F41- πράσινο σύννεφο γύρης κάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης τον ουρανό της Μόσχας προκαλώντας για λίγο ανησυχία στους κατοίκους της πόλης αλλά και αρκετές φήμες ότι κάτι σοβαρότερο συμβαίνει.

«Η γρήγορη άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή της Μόσχας οδήγησε στην άνθιση πολλών ειδών δέντρων», εξήγησε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών. «Για αυτό», πρόσθεσε, «παρατηρούμε μια εισβολή γύρης».

Το Μετεωρολογικό Κέντρο της Ρωσίας περιέγραψε με χιούμορ το φαινόμενο: «Σήμερα οι Μοσχοβίτες αισθάνονται σαν ήρωες ταινίας καταστροφής με εξωγήινους Εισβολείς» αναφέρει στην ιστοσελίδα του, διευκρινίζοντας και αυτό ότι το πρασίνισμα του ουρανού οφείλεται στη γύρη των λουλουδιών.

Η πράσινη σκόνη που είχε καλύψει δρόμους και αυτοκίνητα σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα όπου ορισμένοι εξέφραζαν την ανησυχία μήπως έχει συμβεί κάποιο βιομηχανικό δυστύχημα.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία μολονότι κάποιοι ανέφεραν ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. «Ο κίνδυνος από τη γύρη αφορά μόνο τους αλλεργικούς και τους ασθματικούς. Για τους υπόλοιπους δεν είναι παρά μια εποχική ενόχληση», σημείωσε.

 

tanea.gr

Ανησυχία για την τύχη της πεινασμένης Τιμοσένκο

E-mail Εκτύπωση PDF

timosenkoΕπιμέλεια: Μαρία Χάλαρη

Έντονη κριτική στο σωφρονιστικό σύστημα της Ουκρανίας άσκησε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης μετά την είδηση του ξυλοκοπήματος της Ουκρανής, πρώην πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο από τους φρουρούς της την Παρασκευή. 

«Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, τότε η συμπεριφορά των ουκρανικών σωφρονιστικών αρχών είναι απαράδεκτη και δυσανάλογη», φαίνεται να είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στους δημοσιογράφους, από τους οποίους ενημερώθηκε για το συμβάν.

Η ίδια η Τιμοσένκο έχει ξεκινήσει απεργία πείνας μετά την ειδεχθή πράξη σε βάρος της, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος της χθες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε πήρε εξίσου θέση για το θέμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Δεδομένου ότι η κατάσταση της υγείας της είναι κακή, μπορείτε να φανταστείτε τι συνέπειες μπορεί να έχει η απεργία πείνας. Για αυτό πλέον σήμερα είναι σημαντικότερο από ποτέ άλλοτε να της επιτρέψουν να λάβει την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Η προσφορά της Γερμανίας να την περιθάλψει ισχύει ακόμη».

«Το πρότεινα εγώ ο ίδιος στον Ουκρανό ομόλογό μου την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Καλιφόρνια: Στις κάλπες για την θανατική ποινή

E-mail Εκτύπωση PDF

 thanatikhpoinhΕπιμέλεια: Μαρία Χάλαρη 

 Μετά από αίτημα 500.000 Καλιφορνέζων,  η Πολιτεία ψηφίζειτον Νοέμβριο την κατάργηση ή μη της θανατικής ποινής.

 Σε περίπτωση που η πρόταση υπερψηφιστεί, 13 θανατοποινίτες θα εκτίσουν ισόβια ποινή.

 Σημειώνεται πως από το 1978 μόνο 13 εγκληματίες έχουν εκτελεστεί.

 Όσοι είναι υπέρμαχοι της κατάργησης του θανατικού αυτού μέτρου, θεωρούν πως η Καλιφόρνια θα εξασφαλίσει ετησίως 100 εκατομμύρια δολάρια.

 Η αντίπερα όχθη, αυτή των υποστηριχτών, πιστεύει πως θα πληγεί η Δικαιοσύνη με μια τέτοια ενέργεια.

 Η πρώην αρχιφύλακας στην φυλακή Σαν Κουέντιν,  Ζαν Γούντφορντ δηλώνει χαρακτηριστικά πως «Το σύστημα είναι χαλασμένο, ακριβό και θα κουβαλά πάντα έναν σημαντικό κίνδυνο να γίνει κάποιο λάθος».

*Η συγκεκριμένη φυλακή διαθέτει την μεγαλύτερη μονάδα θανατοποινιτών.

Γκέιρ Χάαρντε: Αθώος ο πρωθυπουργός της κρίσης

E-mail Εκτύπωση PDF

 

haarde Επιμέλεια: Μαρία Χάλαρη

 Αθώος ή ένοχος, το Ειδικό Δικαστήριο της Ισλανδίας δεν κατέρριψε τελικά ευθύνες στον Γκέιρ Χάαρντε για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας το 2008.

 Ο πρώην πρωθυπουργός είχε δεχτεί 4 κατηγορίες συνολικά, από τις οποίες κρίθηκε επισήμως ένοχος μόνο για την μια. Για   εκείνη της «αμέλειας» σύγκλισης υπουργικών συμβουλίων αφιερωμένων στην κρίση.

 Ωστόσο καμία ποινή δεν του επιβλήθηκε.

 Ο Χάαρντε είναι ο πρώτος πολιτικός που κλήθηκε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο για τις πράξεις και τις πολιτικές του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

 Καθ’ όλη την διάρκεια της εξέτασης του υποστήριζε πως είναι θύμα της σημερινής κεντροαριστερής κυβέρνησης της Ισλανδίας και αρνείτο κατηγορηματικά κάθε κατηγορία.


Τι θα 'πρεπε να ξέρουν οι γάλλοι, πριν ψηφίσουν

E-mail Εκτύπωση PDF

olantΓράφει : ο Απολιτικός

Η «κούρσα» (επί το γαλλικότερον) των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία έφθασε στο τέλος της. Απομένουν μόνο μερικές ακόμη στροφές και μετά .... η ανάδειξη του νικητή, θες από τον πρώτο, θες από τον δεύτερο γύρο, νικητής πάντως θα υπάρξει. Φαίνεται όμως πολύ δύσκολο αυτός να είναι ο γαλλικός λαός.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL