NEWSTRAP.GR

Μας ψεκάζουνε Halcion ή… βαλβονίνες αδέλφια;

E-mail Εκτύπωση PDF

 1zombies1Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

 *Προσοχή: ο συντάκτης δεν κάνει χιούμορ!

 Συζητάμε με όποιον βρω αυτές τις ημέρες, αυτό το παράξενο που συμβαίνει (όχι το χαλάζι που μας έκανε και γλιστράγαμε λες και το σύννεφο ήρθε από την …λαδόξερα):

Συζητάμε για το ότι όλοι περνάνε τα φανάρια ή καταμεσής στους δρόμους χωρίς να κοιτάνε δεξιά ή αριστερά.

«Σαν τα ζόμπι πάνε» μου είπε ένας ταξιτζής.

Αυτό είχα καταλάβει και εγώ αλλά δεν ήξερα πώς να το εκφράσω.

Ή βιώνουν κοινωνική θλίψη ή… μας ψεκάζουν με μείγμα χλωρίνης και ασετόν. Τα ίδια αποτελέσματα έχει στον άνθρωπο, πάνω-κάτω.

Νομίζω όμως ότι φταίει και κάτι πιο σημαντικό: χτεσινός δούλος δεν γίνεται σημερινός «ζορμπάς». Όχι σε ένα χρόνο…

 

Στα σχολεία, ανάμεσα στις άλλες βλακείες που διδάσκουν, είναι ότι το νόημα του «Φάουστ» είναι ότι πούλησε την ψυχή του στον Μεφιστοφελή.

Λάθος. Αυτό είναι η αφήγηση για το πώς… ο Σαμαράς ψήφισε το Μνημόνιο.

Ο μέντορας μου, ο Ν.Β μου εξήγησε νωρίς ότι το νόημα βρίσκεται στο πως ο Φάουστ, αφού πούλησε την ψυχή του στον Μεφιστοφελή, «πήγε με μόνη τη βούληση κόντρα στην έγνοια». Δηλαδή πάλεψε μόνος του κόντρα στους δαίμονες του με μόνο βοηθό το κουράγιο του.

Αυτό δεν έχουμε τώρα και για αυτό περιφερόμαστε σαν ζόμπι. Καρδιά να παλέψουμε.

Άμα είσαι 40 χρόνια καρπαζοεισπράκτορας, ζήτουλας και παλαμάκιας, δεν μπορείς εύκολα να γίνεις μια μέρα των ημερών, στα ξαφνικά, ο Τζόνυ Ράμπο.

Τι μένει; Αυτό που λέει ο αμερικανός συγγραφέας του βιβλίου «Θα τα πάρω πίσω μέχρι το τελευταίο δολάριο»

Όχι από τους Γερμανούς ή τα Αυστριακά.

Από τους «δικούς μας» που μας έφαγαν εισοδήματα, αποζημιώσεις, μισθούς, καταθέσεις και όνειρα για σπουδές, για παιδιά, για αξιοπρέπεια.

Προσωπικώς ξέρω τον τρόπο. Πόσα μούφαγες χοντρέ; 100.000. Θα δώσεις ακριβώς τόσα. Και θα χάσεις ακριβώς άλλα τόσα μέχρι να σε πείσω. Πως θα σε πείσω; Mani’s Way.

Με ευγένεια. Μια μέρα που η θα ακούσουμε ότι «έπεσεν ,Βαβυλών, η πόλις η μεγάλη, διότι εκ του οίνου του θυμού της πορνείας αυτής επότισε πάντα τα έθνη.» (Αποκ. ιδ΄8)

Πιο ανατολίτικα, την μέρα που θα ακούσουμε σε γνήσιο ουσάκ του Τσιτσάνη, το τεράστιο άσμα «άμα συμβεί στα πέριξ/ φωτιές να καίνε…»

Μέχρι το τελευταίο Ευρώ.Χοντρέ.

Και ύστερα θα πάω στο χωριό μου ως νέος Κιγκιννάτος, να φυτεύω λάχανα.

Εσείς δεν ξέρω τι θα κάνετε αλλά εγώ θα την κάνω την φτιάξη. Ντάλα μεσημέρι.

Άμα πάλι εσείς  δεν γουστάρετε και λαχταράτε κλάμα με τους βελονιασμένους στην Ακαδημίας, γελάκια με τους τρύπιους στην Βουλή, παιχνίδια με τους διάτρητους στην δημοσιογραφία, νταραβέρια με τα λουστρινάκια στην Κυψέλη, καθίστε μαζί τους, κλάψτε, γελάστε, φουμάρετε κάνα νιγηριανό Τσάαατ και βγάλτε τους και φοντάν. Ή και την γυναίκα σας να τους κάνει καμιά κούρσα. Τζάμπα είναι.

Ο Θεός δεν αγαπάει τους δειλούς. Αυτό έμαθα.

Συμπέρασμα: Κάποιοι φταίνε που οι γέροι δεν έχουν να φάνε, που τα παιδιά παγώνουν, που γυναίκες παρατάνε κοριτσάκια στα Ιδρύματα.

·        Είναι για ντουφέκι όλοι τους. Σήμερα πια το πιστεύω. Με την σφαίρα πληρωμένη από την οικογένεια,για να μην ξοδευτεί η πατρίδα, όπως επί… Στάλιν.

Θα ξαναβρεθούμε -αν ζήσουμε. Ξέρω ένα μέρος που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να γίνει «νταμάρι» (πολυχώρος), κάπου στην Φιλοθέη.

Εκεί θα γίνει το μέγα πάρτι.

Υ.Γ. (Μια που λέγαμε για ντουφέκια): Αλήθεια, εξαφανίστηκε ο φάρος από την Λαδόξερα; Ποιος τον πήρε; Που τον πήγε; Το γιατί το ξέρουμε. Είναι «το» Γεωπολιτικό σημείο! Μπορεί να μας απαντήσει επίσημα όμως κάποιος που να μην έχει …Φεντεραλιστική συνείδηση και να είναι υπέρ της Εθνικής Κυριαρχίας; Please

Υ.Γ 2: Γιατί τόσοι με πολιτικά καθισμένοι με μηχανάκια αριστερά-δεξιά στα πεζοδρόμια, στους μεγάλους δρόμους; Γιατί κάνει πιρουέτες το Super Puma των «κοριτσιών» πάνω από την πόλη;

Γιατί γέμισαν ξαφνικά οι σταθμοί αστυνομικούς;

Άχ βρε κουτά! Πόσα μίλια ανοικτά κανάλια έχετε από Αχελώο έως Μόρνο και Υλίκη;άμα θέλουν να σας-μας την κάνουν, δεν θα πάρουμε χαμπάρι…

Κουκιά τρώνε οι «αναλυτές» σας-κουκιά μαρτυράνε. Για τα πανηγύρια είναι τελικά οι άνθρωποι…

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Δεν υποχωρούμε, απλώς προχωρούμε προς μια άλλη κατεύθυνση… (Ντάγκλας Μακάρθουρ ( 1880-1964 , Αμερικανός στρατηγός) Aρχιστράτηγος στον Ειρηνικό στον προηγούμενο' παγκόσμιο πόλεμο)

 

                        ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Add comment


Security code
Refresh