NewsTrap

Που μας πάνε και τι μας κρύβουν...

E-mail Εκτύπωση PDF
1ekt

Ένα ακόμη άρθρο του MIKE WHITNEY που αποκαλύπτει τη μεγάλη απάτη της ...Ευρωπαϊκής Ενωσης των λαών !!!

Καμία διαφάνεια, απόλυτη μυστικότητα-δημιουργούν την νομική βάση για μια δικτατορία

Η αρπαγή της εξουσίας από την ΕΚΤ *

 

"Ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα. Νομίζω ότι ίσως έχουμε ακόμη λίγους μήνες – εβδομάδες ή ημέρες - πριν υπάρξει πραγματικός κίνδυνος μιας άσκοπης βασικά χρεωκοπίας για μια χώρα όπως η Ισπανία ή η Ιταλία, πράγμα που θα σήμαινε οικονομική καταστροφή συμπαρασύροντας το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Γι αυτό πρέπει να δράσουν τώρα. "

- Willem Buiter, επικεφαλής οικονομολόγος στο Citi

Δεδομένου ότι το μποϋκοτάζ των κρατικών ομολόγων στην Ευρώπη έχει εξαπλωθεί πέρα από το Νότο και σε χώρες που έχουν εκτιμηθεί με τριπλό Α (ΑΑΑ), όπως η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Γαλλία, είναι όλο και περισσότερο δύσκολο για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις να πάρουν βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις.

Το κόστος των swapps από ευρώ σε δολάρια αυξάνεται σταθερά, ενώ ο διατραπεζικός δανεισμός έχει αρχίσει να καταρρέει. Καθώς οι τράπεζες συσσωρεύουν περισσότερο κεφάλαιο (για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς) και μειώνουν την κλίμακα του δανεισμού τους, οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να περικόψουν τις δραστηριότητες τους και να περιορίσουν τις επενδύσεις. Αυτό δείχνει το πώς μια κρίση του χρέους μετεξελίσσεται σε μια πιστωτική κρίση, που επιβραδύνει την ανάπτυξη και η οποία εκσφενδονίζει την οικονομία πίσω στην ύφεση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες στην Αγγλία έχουν ήδη μειώσει τον "διατραπεζικό όγκο των δανείων κατά περισσότερο από 24 τοις εκατό" , μια σαφής ένδειξη της σοβαρότητας της κρίσης.

Εάν οι σχεδιαστές της πολιτικής δεν μπορούν να καθορίσουν τη θεραπεία που θα ηρεμούσε τις αγορές, τότε οι τράπεζες θα συνεχίσουν να αρνούνται τη χορήγηση πιστώσεων και η οικονομία θα βουλιάξει.

Την Παρασκευή, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ( Securities Markets Programme) στο ποσό των 27 δισεκατομμυρρίων δολαρίων την εβδομάδα, προκειμένου να σταματήσει τη μετάδοση των "κριγμών", σε χώρες όπως την Ιταλία και την Ισπανία. Το απόσπασμα από τη Bloomberg είναι χαρακτηριστικό:

"Τα μελη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ συμφώνησαν σχετικά με τον καθορισμό του ανώτατου εβδομαδιαίου ορίου ύψους 20 δισ. ευρώ (27.000.000.000 δολάρια) για την αγορά κρατικών χρεών, ενώ η αντίδραση μεταξύ των μελών της   μεγαλώνει", ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)..

Τα μέλη του Συμβουλίου από την Ολλανδία και την Αυστρία προστέθηκαν στους   σκεπτικιστές σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, σύμφωνα με την εφημερίδα. Σ' αυτούς που αντιτίθενται συγκαταλέγονται και ο Πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Juergen Stark και ο Yves Mersch, διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Λουξεμβούργου, " γράφει η εφημερίδα.Και συμπληρώνει:

«Η ΕΚΤ καλύπτει με $ 27 δισ. εβδομαδιαίο όριο της τις αγορές ομολόγων του Δημοσίου,»....

Η σύγκρουση έχει ξεκινήσει

Η συγκρουση μεταξύ της Γερμανίας -με τη η μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη- και την ΕΚΤ, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Η Γερμανία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε συγκέντρωση των οφειλών ( pooling of debts) * * και κατά συνέπεια δεν θα στηρίξει τα ευρωομόλογα ή τις μεταβιβάσεις δημοσιονομικών χρεών, ούτε θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να ενεργεί ως δανειστής έσχατης ανάγκης.

Διαβάστε με πιο τρόπο, ο πρόεδρος της Bundesbank Jens Weidmann συνόψισε αυτές τις απόψεις σε μία πρόσφατη συνέντευξή του:

"Το Ευρωσύστημα δεν πρέπει να ... να μεταβληθεί σε έναν δανειστή έσχατης ανάγκης υπέρ των κρατών, γιατί κάτι τέτοιο παραβιάζει το άρθρο 123 της Συνθήκης της ΕΕ, που απαγορεύει τη νομισματική χρηματοδότηση - ή τη χρηματοδότηση της Κεντρικής Τράπεζας προς τις κυβερνήσεις . Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κανείς να διασφαλίσει τη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης, παραβιάζοντας τις νομικές διατάξεις που τη διέπουν.....

....Νομίζω ότι η απαγόρευση της νομισματικής χρηματοδότησης είναι πολύ σημαντική για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ουσιαστικά θα μας επιτρέψει να εκπληρώσουμε τον πρωταρχικό μας στόχο, τη σταθερότητα των τιμών. "

Ενώ η γερμανική θέση εμφανίζεται ως θέση αρχών, εν τούτοις , δεν είναι καθόλου πρακτική. Η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση. Με την ΕΚΤ να τρέχει σε αργή κίνηση, η κρίση αυτή κινδυνεύει να μετατραπεί σύντομα σε έναν πραγματικό πανικό. Εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με τη χάραξη της πολιτικής πρέπει να είναι ευέλικτοι, αν θέλουν να αποτρέψουν μια άλλη κατάρρευση τύπου Lehman .

Προμελετημένη η αλλάγή στην Ιταλία

Αντίθετα, η θέση της ΕΚΤ δεν στερείται μόνο αρχών, αλλά είναι υπολογιστική και κυνική. Ο καθένας που παρακολούθησε τα γεγονότα, γνωρίζει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν θα είναι ποτέ έτοιμο, εγκαίρως, για να αντιμετωπίσει τη θύελλα στις αγορές των ομολόγων.

Αυτό σημαίνει ότι οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται (πράγμα το οποίο έπραξαν ήδη), έως ότου η ΕΚΤ θα φθάσει να παράσχει κάποια μορφή υποστήριξης. Έτσι η παρέμβαση της ΕΚΤ καθυστέρησε μέχρις ότου η Επιτροπή ανέτρεψε τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τοποθέτησε τον δικό της "πράκτορα" (Mario Monti) *** για να φέρει σε πέρας τις δικές της εντολές.

Με άλλα λόγια, ο νέος επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, σκοπίμως χειρίστηκε "κατάλληλα" τις αγορές ομολόγων, ώστε αυτές να επηρεάσουν την αλλαγή του καθεστώτος στην Ιταλία, πριν να "βάλει το δάκτυλό του στη μύτη" της Γερμανίας **** και να κάνει ακριβώς αυτό που είχε σχεδιάσει να κάνει από την αρχή.

Για όσους αμφιβάλλουν ακόμα γι' αυτό, ας ρίξουν μια ματιά σε αυτό το άρθρο του Reuters την περασμένη Πέμπτη:

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να δείξει κάποια ευελιξία ως προς την απάντησή της στην κρίση του χρέους στην ευρωζώνη, παρά την ηχηρή αντίσταση της φιλογερμανικής ομάδας για τη χάραξη της πολιτικής της ΕΚΤ, εξαπολύοντας τη συντριπτική δύναμη πυρός που η ίδια μπορεί να συγκεντρώσει ....

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ που δεν ανήκουν στην φιλογερμανική ομάδα είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της τράπεζας, που θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους δανεισμού του Δημοσίου, όταν αυτό προσεγγίσει μη βιώσιμα επίπεδα, κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ιταλία ....

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ χαιρέτισαν το διορισμό του κ. Mario Monti ως νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας και ανυπομονούν να δούν από την κυβερνηση του την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στα δημόσια οικονομικά της Ιταλίας, που έχουν "τακτοποιηθεί" με πολύ μεγάλη προσπάθεια ....

Ο Marko Kranjec, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβενίας και μέλος του 23-μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, όπως και ο Weidmann, δήλωσε το Σάββατο στο Reuters σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας στην Ιταλίας, ότι αυτές βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση***** και ότι η ΕΚΤ θα ήταν πρόθυμη να υποστηρίξει κρατικούς δανειολήπτες, αρκεί να μην τίθεται η σταθερότητα των τιμών σε κίνδυνο.

"Είμαστε ευέλικτοι", δήλωσε ο Kranjec. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομερώς τις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ, αλλά είπε ότι "θα βαδίσουμε μέχρι εκεί που χρειάζεται." ("Ανάλυση: Παρά το θόρυβο, η ΕΚΤ είναι έτοιμη για κάποια ευελιξία απέναντι στην κρίση", Reuters)

"Θα βαδίσουμε μέχρι εκεί που χρειάζεται." Αρα το θέμα έχει ήδη αποφασιστεί ;

Μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει εδώ;

Ο Draghi και οι ο τραπεζίτες που τον στηρίζουν δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να σεβαστούν τους όρους της Συνθήκης. " Οχι σε διασώσεις από πτώχευση" ("No bail outs").****** Είναι απλά ένα μεγάλο παιχνίδι. Χρειάζονταν λίγο χρόνο για να ξεμπερδέψουν με τον Μπερλουσκόνι και να εγκαταστήσουν το καθεστώς μαριονέτας πριν να προχωρήσουν στο δικό τους "πάρτυ" αγοράς ομολόγων.

Διαβάστε εδώ περισσότερα από το Reuters:

«Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και του Δ.Ν.Τ. συζήτησαν το ενδεχόμενο δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς το ΔΝΤ, ώστε να εξασφαλίσουν στο ταμείο τους κατάλληλους πόρους , προκειμένου να βοηθήσει και τις πλέον υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης να αποπληρώσουν τα χρέη τους ...

Αλλά η νομοθεσία της ΕΕ απαγορεύει στην ΕΚΤ τη χρηματοδότηση των κρατικών δανείων ... .. οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της πολιτικής της, συζήτησαν ως εκ τούτου, πως η ΕΚΤ θα μπορεί να παρεμβαίνει στην αντιμετώπιση της κρίσης, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της. Με το να δανείζει χρήματα στο ΔΝΤ, και όχι στις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης, θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτή η επιδίωξη, σύμφωνα με αξιωματούχους ...

Το άρθρο 23 του καταστατικού της ΕΚΤ λέει ότι "η ΕΚΤ θα μπορούσε να διεξάγει παντός τύπου τραπεζικές συναλλαγές με τρίτες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των δανειοληπτικών και δανειοδοτικών πράξεων."

Το ΔΝΤ θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τα χρήματα της ΕΚΤ για να χρηματοδοτήσει διάφορες επιχειρήσεις διάσωσης στην ευρωζώνη, όπως δανεισμό για διασώσεις από πτώχευση (bailouts), τα προληπτικά πιστωτικά όρια, είτε από μόνη της , είτε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

«Είναι εφικτό," δήλωσε και δεύτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης. Δύο ακόμη Αξιωματούχοι της ευρωζώνης παραδέχθηκαν, ότι είχαν ακούσει για αυτή την ιδέα. " (" Η ΕΚΤ θα μπορούσε να χορηγεί δάνεια στο ΔΝΤ για τη διάσωση της ευρωζώνης: αξιωματούχοι," Reuters)

Ανέντιμοι

Μπορείτε να πιστέψετε πόσο ανέντιμοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Οι Συνθήκες δεν σημαίνουν τίποτα για αυτούς, είναι απλά μια ενόχληση, η οποία μπορεί να καταργηθεί όποτε αυτοί το επιλέξουν.

Και αυτός είναι ο τρόπος που οι ευρωκράτες ασκούν τις δραστηριότητές τους. Σκεφθείτε απλά την πρόταση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Το ESM υποτίθεται ότι θα δημιουργήσει έναν μόνιμο μηχανισμό δανειδότησης προς χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο, από την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

Αλλά ο πραγματικός σκοπός του ESM είναι να δημιουργηθεί μια υπερ-εθνική οικονομική αρχή του οποίου οι διευθύνοντες και το προσωπικό θα απολαμβάνει απόλυτης "ασυλίας, απέναντι σε κάθε μορφή δικαστικής διαδικασίας." Το ESM είναι ουσιαστικά μια μυστική κυβέρνηση με μη ανανεώσιμη εξουσία για την εφαρμογή της πολιτικής των μη εκλεγμένων τραπεζιτών και γραφειοκρατών.

Το ESM δημιουργεί τη νομική βάση για μια δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε περίπτωση που επικυρωθεί αυτή η Συνθήκη, το ESM θα έχει τη δυνατότητα να εκταμιεύσει από μια δεξαμενή $ 700.000 δισ. για να αγοράσει σε ευρώ κρατικά ομόλογα των χωρών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.*******

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή, επειδή σύμφωνα με το άρθρο 10:

"Το Συμβούλιο των Διοικητών θα μπορεί να αποφασίζει να αλλάξει το εγκεκριμένο κεφάλαιο και να τροποποιήσει το άρθρο 8, αναλόγως.

" Με άλλα λόγια, οι διαχειριστές του ταμείου είναι ελεύθεροι να αυξήσουν το ποσό του κεφαλαίου όποτε θέλουν, ενώ τα μεμονωμένα κράτη "αμετακλήτως και άνευ όρων" οφείλουν να παρέχουν τα χρήματα. ********

Κατά πόσον αυτό ονομάζεται δημοκρατία;

Τι γίνεται όμως αν μια χώρα δεν είναι σε θέση, είτε δεν επιθυμεί να πληρώσει επιπλέον χρήματα για το ESM;

Τότε λοιπόν, σύμφωνα με το άρθρο 27, πού έχει τίτλο «Νομικό καθεστώς, προνόμια και τις ασυλίες» ... «Το ESM ... πρέπει να έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα να προσφύγει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ...." Ετσι λοιπόν, το ESM θα έχει το δικαίωμα να διώξει και να ζητήσει αποζημίωση από τις χώρες που δεν τηρούν τους όρους της σύμβασης.

Από την άλλη πλευρά, ούτε το ESM ούτε κανένα από τα διευθυντικά του στελέχη ή το προσωπικό του μπορεί να εκγληθεί, ανεξάρτητα από το αδίκημα. Έχουν πλήρη απαλλαγή από τα μέτρα που λαμβάνονται από τους εκτελεστικούς, δικαστικούς η νομοθετικούς κλάδους της κυβέρνησης. Ουσιαστικά η συνθήκη καταργεί όλες τις ισχύουσες αστικές και ποινικές διατάξεις για οποιονδήποτε συμβάλλεται με το ταμείο.

Ρίξτε μια ματιά :

Άρθρο 27 (και πάλι): η περιουσία , η χρηματοδότηση και τα περιουσιακά στοιχεία του ESM απολαμβάνουν ασυλίας από έρευνα, επίταξη, κατάσχεση, απαλλοτρίωση, ή οποιαδήποτε άλλη μορφή κατάσχεσης, κατάληψης ή αποκλεισμού από την εκτελεστική, δικαστική, διοικητική ή νομοθετική εξουσία.

Άρθρο 30: Ασυλία των ατόμων:

1-Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές, Διευθυντές, Αναπληρωτές Διευθυντές, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του προσωπικού διέπονται από ασυλία απέναντι σε νομικές διαδικασίες, όσον αφορά τις πράξεις που έχουν διενεργηθεί από αυτούς ... και από το απαραβίαστο σε σχέση με τα επίσημα έγγραφα και τα τεκμήριά τους.

Κανείς από αυτούς που θα εργάζονται για το ESM δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οτιδήποτε, ανεξάρτητα από το πόσο φοβερό μπορεί να είναι το έγκλημα, που διέπραξε. Και όλα τα προσωπικά και τα επίσημα έγγραφα μπορεί να κρατηθούν μακρυά από τη δημόσια κριτική. Κατά συνέπεια απολύτως καμία διαφάνεια, αντίθετα πλήρης μυστικότητα.

Φυσικά, οι τραπεζίτες, οι πολιτικοί, καθώς και οι άλλες ελίτ προσπαθούν να επισπεύσουν αυτές τις αντιδημοκρατικές εξευτελιστικές διαδικασίες μέσα από την επικύρωση των διαδικασιών, προτού προλάβει η κοινή γνώμη να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Προωθούν λοιπόν τη δημιουργία του ESM ως ουσιαστικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των πιθανών κρίσεων στο μέλλον. Αλλά, μην το πιστεύετε. Οι καλοαναθρμένοι πλουτοκράτες ετοιμάζουν να στήσουν έναν δεύτερο γύρο λεηλασίας.

Επεξηγήσεις :

* Σας θυμίζει κάτι αυτή η έκφραση ; όπως "όλη η εξουσία στα Σοβιέτ" του Λένιν το 1917 ;

** Η συγκέντρωση του χρέους είναι μια ευέλικτη εναλλακτική λύση στην πτώχευση

*** Ακριβής μετάφραση του "agent"

**** έκφραση σε ένδειξη απαξίωσης

***** σε αυτό βέβαια συμφωνούν όλοι

****** όχι φυσικά χωρίς εγγύησεις

******* Διάβαζε καλλίτερα : τις οποίες κατάφεραν να τις κάνουν να μην μπορούν να επιβιώσουν !!!!!

******** Διάβαζε : αφού πρώτα δημιουργούμε συνθήκες πτώχευσης και αφού έχουμε κερδίσει από αυτή τη διαδικασία, ξαναζητάμε "αμετακλητως και άνευ όρων" - σας θυμίζει κάτι ; - να πληρώσουν οι ίδιοι τους οποίους οδηγήσαμε σε πτώχευση

Newstrap.gr

Προσθέστε σχόλιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Hotel Dolphin St. Georgio - Antiparos

11dgaeg

Κάντε τις κρατήσεις σας μέσω της εφημερίδας μας και θα έχετε ΕΚΠΤΩΣΗ  10% στην τιμή.

Share/Save/Bookmark