NEWSTRAP.GR

Πράσινο σύννεφο γύρης καλύπτει τη Μόσχα

E-mail Εκτύπωση PDF

Ένα μυστηριώδες -αλλά τελικά αθώο3118B1778B3739C23DCAEE1151290F41- πράσινο σύννεφο γύρης κάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης τον ουρανό της Μόσχας προκαλώντας για λίγο ανησυχία στους κατοίκους της πόλης αλλά και αρκετές φήμες ότι κάτι σοβαρότερο συμβαίνει.

«Η γρήγορη άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή της Μόσχας οδήγησε στην άνθιση πολλών ειδών δέντρων», εξήγησε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών. «Για αυτό», πρόσθεσε, «παρατηρούμε μια εισβολή γύρης».

Το Μετεωρολογικό Κέντρο της Ρωσίας περιέγραψε με χιούμορ το φαινόμενο: «Σήμερα οι Μοσχοβίτες αισθάνονται σαν ήρωες ταινίας καταστροφής με εξωγήινους Εισβολείς» αναφέρει στην ιστοσελίδα του, διευκρινίζοντας και αυτό ότι το πρασίνισμα του ουρανού οφείλεται στη γύρη των λουλουδιών.

Η πράσινη σκόνη που είχε καλύψει δρόμους και αυτοκίνητα σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα όπου ορισμένοι εξέφραζαν την ανησυχία μήπως έχει συμβεί κάποιο βιομηχανικό δυστύχημα.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία μολονότι κάποιοι ανέφεραν ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. «Ο κίνδυνος από τη γύρη αφορά μόνο τους αλλεργικούς και τους ασθματικούς. Για τους υπόλοιπους δεν είναι παρά μια εποχική ενόχληση», σημείωσε.

 

tanea.gr

Add comment


Security code
Refresh