NEWSTRAP.GR

10 μονάδες μπροστά ο Ολάντ

E-mail Εκτύπωση PDF
Ο υποψήφιος των Σοσιαλolιστών Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει το 55% της πρόθεσης ψήφου ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και βρίσκεται 10 μονάδες μπροστά από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση.

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους των άλλων υποψήφιων προέδρων, το 51% των ψηφοφόρων της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν (ήρθε τρίτη στον πρώτο γύρο με 17,9% των ψήφων) θα ψήφιζαν για τον Νικολά Σαρκοζί, το 16% θα ψήφιζε τον Φρανσουά Ολάντ και 33% δήλωσαν ότι θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.

Αντίθετα, το 82% των ψηφοφόρων του υποψηφίου της αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν (11,1%) θα ψήφιζε τον Ολάντ, 6% τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ 12% δήλωσαν ότι θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.

Τέλος, το 39% των ψηφοφόρων του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού (με 9,1% στον πρώτο γύρο) θα ψηφίσει τον Σαρκοζί, το 32% τον Ολάντ, ενώ το 29% δήλωσε ότι θα απόσχει ή θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Το 27% των ερωτηθέντων της έρευνας του TNS Sofres/Sopra Group δηλώνει αναποφάσιστο έναντι του 25% πριν από μία εβδομάδα. Πάντως, το 81% των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποφάσισαν να απέχουν, δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους, 14% λένε ότι μπορεί ακόμη να αλλάξουν άποψη, και 5% δεν έχει άποψη.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Φρανσουά Ολάντ (που ήρθε επικεφαλής στον πρώτο γύρο με 28,6% των ψήφων), 94% δηλώνουν ότι είναι σίγουροι για την επιλογή τους και μόνο 6% θα μπορούσαν να αλλάξουν γνώμη.

Για εκείνους του Νικολά Σαρκοζί (συγκέντρωσε το 27,18% των ψήφων στον πρώτο γύρο), 88% δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους, ενώ 12% δηλώνουν ότι μπορεί να αλλάξουν άποψη.

in.gr

Add comment


Security code
Refresh