NEWSTRAP.GR

Περί πορνείας των λέξεων…

E-mail Εκτύπωση PDF

pornlexΕίναι στιγμές που δυσκολεύεσαι να γράψεις ακόμη για τις λέξεις της εβδομάδας.

Πάντα προσπαθούσαμε να συμβαδίζουμε με την επικαιρότητα, να μοιραζόμαστε τις λέξεις της γλώσσας μας, να μαθαίνουμε για αυτές και να τις εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας.

Σήμερα αποδείχθηκε πως η γνώση στην Ελλάδα είναι άγνωστη λέξη και η μεγαλύτερη κρίση που περνά η χώρα αυτή τη στιγμή είναι η κρίση των λέξεων. Δεν υπάρχει πια επικοινωνία γιατί οι λέξεις απέκτησαν πολλές σημασίες ανάλογα με τον κομιστή τους. Ανάπτυξη, λιτότητα, προσαρμογή, αξιοπρέπεια, ψήφος, επιλογή, διακυβέρνηση, κόμματα, πολιτική, φασισμός, ένοχος, πόρνη, συνουσία.

Όλα τα λεξικά λοιπόν πρέπει να ξαναγραφτούν από την αρχή για μια χώρα που δεν μπορεί πλέον να επικοινωνήσει και να αποφασίσει, για μια χώρα μπουρ…. Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην πορνεία: εταίρα, ιερόδουλη, πόρνη, συνουσία, χαμαιτυπείο και για το τέλος η γνωστή έκφραση «έγινε της π……. το κάγκελο»

Κάποτε οι λέξεις είχαν αξία, σημασία, νόημα. Σήμερα σημασία έχει μόνον η εξυπνάδα, το απέραντο τίποτα και το like σε φανταστικούς φίλους και εικονικές στιγμές εφήμερης ευτυχίας.
Η πραγματικότητα είναι όμως είναι άλλη και κρύβει την αλήθεια της στις λέξεις. Ψέματα;


asprilexi.com
|

Add comment


Security code
Refresh