NEWSTRAP.GR

Μπορεί ένας πολιτικός του τσίπουρου, να αντιμετωπίσει επιτελικούς σχεδιασμούς;*

E-mail Εκτύπωση PDF

1shali*(οι τεφτερομπιστικοί της Εξουσίας είναι ικανοί να κερδίσουν στρατηγικό παίγνιο-εξαιρουμένου του πλακωτού στο… τάβλι;)

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

 Είμαστε όλοι «δευτεροπαθείς περιπτώσεις» στο παραλήρημα των «ηγητόρων» του Μνημονίου:

·        Έχουμε σύγχυση για το τι μπορεί να γίνει ακόμη και …αύριο

 ·        Έχουμε, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεριστές και …αναρχικοί αδυναμία υλοποίησης και του παραμικρού  πρακτικού σχεδίου για σύγκρουση με τους δανειστές

 ·        Έχουμε μεταφυσικά αποδεχτεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ναό και ίσως βωμό της θυσίας μας. Είτε αποδεχόμενοι , είτε ξορκίζοντας λεκτικά το «κακό».

 ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ… ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ

Αντιγράφω από Αριστερό blog:

-« Δεν πάει άλλο» φώναζαν το 1879 οι εργάτες ξύλου των ναυπηγείων της Σύρου όταν δημιουργούσαν ένα από τα πρώτα συνδικάτα και απαιτούσαν μείωση των ωρών εργασίας.

-« Δεν πάει άλλο» φώναζαν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην πρώτη εργατική πρωτομαγιά

-« Δεν πάει άλλο» φώναζαν το 1906 οι μεταλλωρύχοι του Λαυρίου

-« Δεν πάει άλλο» φώναζαν οι ναυτεργάτες στην μεγάλη απεργία του 1928 όταν δημιουργούνταν στα καράβια οι περιβόητες Επιτροπές Καραβιών

-« Δεν πάει άλλο» φώναζαν το 1936 οι εξεγερμένοι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη

-« Δεν πάει άλλο» φώναζαν οι εργάτες στην πρώτη μεγάλης κλίμακας απεργία στις 14 Απρίλη του 1942 απέναντι στη δοσιλογική κυβέρνηση Τσολάκογλου και στην κατοχική πολιτική… Κοντολογίς πάνε κοντά 200 χρόνια που «δεν πάει άλλο» και οι αδιανόητες πριν 30 χρόνια σημερινές εργασιακές σχέσεις δείχνουν ότι πάει πολύ ακόμα.»

Μην πείτε «δεν πάει άλλο»: χειρότερα πάντα υπάρχουν!

 

ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΔΟΡΑ …ΑΜΝΟΥ

 Ας με συγχωρέσουν (στην πραγματικότητα …σκοτίστηκα για την γνώμη τους) όσοι είχαν την φαεινή έμπνευση να συγκροτηθεί δέκα χρόνια πριν «Διευθυντήριο Ελέγχου Δεοντολογίας Δημοσιευμάτων»: δηλαδή μία «φαινομενικά αριστερή» επιτροπή λογοκρισίας, από καθηγητές, συνδικαλιστές, «δημοσιογράφους» και… καταξιωμένους (πόθεν;) σχολιαστές.

Η Ιστορία γράφεται πίσω από την πλάτη μας κύριοι.

Το είπε ο Φρ. Ένγκελς. Και συμβαίνει.

·        Αυτός που αναλαμβάνει  προκλητικές πρωτοβουλίες υπέρ των Εποίκων (οι μετανάστες δεν έχουν ανάγκη τέτοια κλαπατσίμπαλα μην τυχόν και δεν μείνουν ευχαριστημένοι από το… πρόγραμμα του καταστήματος) στρώνει το έδαφος για να ψηφίσουν Σεπόλια,  Αγιος Παντελεήμονας, Κολιάτσου, Κάτω Πατήσια αλλά και Καλλίπολη και Αιγάλεω και Πάτρα και Ηγουμενίτσα κ.λ.π. Χρυσή Αυγή.

·        Αυτός που θέλει να βγάλει έδρες στη Βουλή μόνο με κραυγές εναντίον των Μνημονιακών ξεχνά «απλώς» 4-5.000.000 Ελλήνω ν που αντιμετωπίζουν σή-με-ρα πρόβλημα επιβίωσης, ενδιαίτησης, φαρμακευτικής κάλυψης. Με… προγράμματα αυτοί σε λίγους μήνες ή δεν θα ζουν ή θα είναι στα όρια της μέγιστης εξαθλίωσης.

·        Τα προγράμματα δεν τρέφουν, ούτε γιατρεύουν, ούτε στεγάζουν κανένα που ΤΩΡΑ έχει ανάγκη να καλύψει τέτοιες ανάγκες και θα ακολουθήσει ΟΠΟΙΟΝ του τα προσφέρει.

·        Η Αριστερά υπήρξε όποτε πρόσφερε ΟΡΑΜΑ. Κανείς δεν την ακολούθησε για τις αλλοπρόσαλλες συνήθως, συχνά αντιφατικές ή ατελέσφορες θέσεις της.

·        Από κείμενο ανθρώπου με τον οποίο διαφωνώ ιδεολογικά αλλά… σέβομαι κάποιες απόψεις του:«Φόβοι πραξικοπήματος καθώς η Ελλάδα αγγίζει την οικονομική κατάρρευση».Κάποιες φορές οι παλιές καραβάνες της αστικής πολιτικής αφουγκράζονται τη μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων ταχύτερα από τους ηγέτες της μείζονος Αριστεράς, που νανουρίζονται από τη μελωδία των δημοσκοπήσεων και ονειρεύονται αριστερές κυβερνήσεις (με τον Κουβέλη και την Κατσέλη) ή λαϊκές εξουσίες του ευρύτατου μετώπου ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-ΜΑΣ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΕΕΔΥΕ-ΠΑΣΕΒΕΣ κ.ά.

(του Πέτρου Παπακωνσταντίνου)

 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ;

-Κάποιοι μνέγουν όπως θα έλεγε ο Βάρναλης μπροστά στα εκλογικά ποσοστά που αναμένεται να συγκεντρώσουν-το ίδιο έκανε η Ένωση Κέντρου και η ΕΔΑ ενόψη των εκλογών της 28ης Μαΐου… 1967!

-Κάποιοι διαγράφουν μαζικά στην Αριστερά, την Νέα Δημοκρατία που ερημώνουν τα γραφεία της παρά την ελπίδα για αυτοδυναμία(!) και τα δημιουργηθέντα… υποκαταστήματα του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

-Σχεδόν όλοι λένε ότι σε 3,5,7 χρόνια θα αποδώσουν τα μέτρα (ποιάς;) Ανάπτυξης, λησμονώντας ότι μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα έχουν να πεινάσουν από το 1941 και το πρόβλημα είναι «τι κάνουμε εδώ και τώρα».

 

ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ Ή  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

·        Δεν ξέρουμε εάν κάποιος προγραμματίζει επεισόδια για να επέμβουν οι 7.700 τόσοι άνδρες μικτής (άρα μεταβαλλόμενης) σύνθεσης ενός «Σχεδίου Δευκαλίων-2». Και τεθεί ύστερα το δίλημμα: «θέλετε Αναρχία ή τα δύο ιστορικά, παραδοσιακά κόμματα που εγγυώνται-έστω και με αναστολή άρθρων του Συντάγματος την… Δημόσια Τάξη και τον κοινωνικό έλεγχο;»

·        Δεν ξέρουμε εάν κάποιος που συμμετέχει σε όλα αυτά τα «τεχνάσματα», δεν καβαλήσει τελικά τον «Δούρειο Ίππο» για δικό του…λογαριασμό.

·        Δεν ξέρουμε εάν π.χ. στα Βόρεια Προάστια, κάποιος, πρώην «Κανταφικός», 65-70άρης που χρόνια παρακολουθεί τις εξελίξεις, σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια κάθε κράτους για «αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης» δεν «συμβουλεύει» κάποιον μορφωμένο, συγκροτημένο, ικανό στα καθήκοντα του «Εθνιστή», πιθανόν 50άρη, να κινητοποιήσει μία-δυο επίλεκτες μονάδες (και όχι ένα ολόκληρο στρατό, μέσω των τηλεφωνικών γραμμών συντήρησης δικτύου της… ΔΕΗ, όπως συνέβη το 1967) υποχρεώνοντας να ακολουθήσουν πολλοί, με πρώτους, έστω δεύτερους, τους εξαθλιωμένους παρίες των πόλεων.

 

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η διαίσθηση γίνεται ολοένα και πιο ζωτική στη νέα εποχή της πληροφορίας, ακριβώς επειδή υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα. (John Naisbitt, Αμερικανός συγγραφέας & μελλοντολόγος…1929!)

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Το μυστήριο σας γνωρίζει και ας μην το θυμόσαστε. (Τάσος Λειβαδίτης, Έλληνας Ποιητής). Οι πολιτικοί του ούζου, των κερασμάτων, των επιδοτήσεων και της μίζας, που δεν μπορούν να εκφέρουν λόγο πολλώ μάλλον… να παράγουν ιδεολογία(!) είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κάποιον που επαγγελματικά ασχολείται με την πρόβλεψη, την σχεδίαση, και την εκτέλεση στρατηγικών (αρχικώς) παιγνίων;

 

                    ΜΑΚΗΣ  ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

 

Comments  

 
+1 #1 afroditi 2012-03-16 23:23
Kάποιος που επαγγελματικά ασχολείται με την πρόβλεψη, την σχεδίαση, και την εκτέλεση στρατηγικών (αρχικώς) παιγνίων( προφανώς όχι υπέρ αυτών των 4-5.000.000 Ελλήνων που βρίσκονται σε δεινή θέση) δεν αντιμετωπίζεται ;
Δεν υπάρχει ελπίδα; Τίποτα και κανείς δε μπορεί να ανατρέψει αυτούς τους σχεδιασμούς και και άρα οι πολίτες είναι έρμαια; Δε μπορούν να΄" δώσουν τρόπο στην οργή";΄Και αν το καταφέρουν θα είναι μάταιο γιατί άλλα έχουν αποφασίσει γι αυτούς.........Μπορούν οι πολίτες να δώσουν τη λύση;
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh