NEWSTRAP.GR

Σήμερα ένα P.I.G. Αύριο P.I.G.S.

E-mail Εκτύπωση PDF

1pigsssΤα 25 εκατομμύρια άνεργοι και το γερμανικό Eldorado (όσο η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία μαζί)- πρέπει να περιμένουμε να μπεί και η Ισπανία ;;;


Το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 15 ετών, έφθασε η ανεργία τον Φεβρουάριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τη Eurostat, το 10,2% των Ευρωπαίων είναι άνεργοι, ή 24,55 εκατομμύρια ανθρώπους. Στη ευρωζώνη το ποσοστό είναι 10,8%, δηλαδή 17,13 εκατομμύρια ανθρώπους.


Με 5,7% (μόνο οι Κάτω Χώρες, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο έχουν λιγότερη ανεργία), η Γερμανία ξεχωρίζει ως ένα Ελντοράντο, όπως τιτλοφορείται το δημοσίευμα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, «Το Βερολίνο γίνεται η παμπ για τους  τους Ευρωπαίους" προκειμένου να να προσελκύσει εργατικό δυναμικό.
Σε ορισμένες περιφέρειες και επαγγελματικούς κλάδους, η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους απασχόλησης και αναζητά  επειγόντως ξένο εργατικό δυναμικό, που να μιλάει Γερμανικά. Ωστόσο, ένας ειδικός σχετικά με τη μετανάστευση, τον οποίον επικαλείται η εφημερίδα,  πιστεύει ότι οι προσδοκίες δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλές :

"Η Γερμανία δεν είναι η πρώτη επιλογή για τους ειδικευμένους εργαζομένους, γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με άλλα κράτη." Αυτό ισχύει  κυρίως για άτομα με  πανεπιστημιακή μόρφωση, οι οποίοι μιλούν αγγλικά και αναζητούν θέσεις εργασίας  στη Μ. Βρετανία. Κατά συνέπεια το Βερολίνο δεν θα πρέπει να αναμένει “μαζική επίθεση” των ανέργων από την Ελλάδα και την Ισπανία, συμπεραίνει η  Welt.

Add comment


Security code
Refresh