NEWSTRAP.GR

Libération: Η Εθνική ενότητα είναι η μόνη απάντηση

E-mail Εκτύπωση PDF

1enotita- Ένα υποδειγματικό για το ύφος και το ήθος του, λιτό κείμενο από μια γαλλική εφημερίδα !!!!

 


Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τη δολοφονία των τριών γάλλων στρατιωτών της βορειοαφρικανικής και των τριών παιδιών εβραϊκής  καταγωγής μαζί με τον εκπαιδευτικό τους, από τον ίδιο δολοφόνο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

 Έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Η Libération, καλεί τους πολιτικούς να μην επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τα γεγονότα.
του
Francois Sergent


Είτε πρόκειται για μια στρατιωτική κηδεία προς τιμήν των πεσόντων αλεξιπτωτιστών ή για νεκρώσιμη τελετή (
kaddisch) για τα παιδιά που σκοτώθηκαν  μαζί με τον δάσκαλό τους, η Γαλλία είναι βυθισμένη στο πένθος.

Το να προσπαθήσει κανείς να  καταλάβει τα κίνητρα του δολοφόνου, ο οποίος χρησιμοποίησε προφανώς το ίδιο όπλο και στις τρεις επιθέσεις, είναι ένα επικίνδυνο εγχείρημα. Τι σχέση μπορεί κανείς να υπάρχει ανάμεσα σε μια  αντισημιτική εγκληματική ενέργεια μπροστά σε εβραϊκό σχολείο και στη δολοφονία των Γάλλων στρατιωτών, εκ των οποίων δύο είναι μουσουλμάνοι ; Τίποτα δεν φαίνεται να στηρίζει τη ρατσιστική εξήγηση του εγκλήματος ούτε πάλι μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ότι πρόκειται για μοναχικό ψυχοπαθή.
Με δεδομένη τη τρέχουσα κατάσταση της έρευνας, μέσα στο καυτό κλίμα της προεκλογικής εκστρατείας, οι υποψήφιοι, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος – υποψήφιος (και όχι ο υποψήφιος πρόεδρος), πρέπει να αποφύγουν κάθε κλιμάκωση, καταχρηστικές ερμηνείες ή τη πολιτική εκμετάλλευση αυτών των εγκλημάτων.

 Το παρελθόν έχει ήδη δείξει πώς μια ψηφοφορία μπορεί να επηρεάζεται από μια εγκληματική πράξη ή από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχουν προγραμματιστεί δεόντως για εκλογικούς σκοπούς.

Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση προς την εβραϊκή κοινότητα, που έγινε για άλλη μια φορά στόχος, και την εκμετάλλευση της ευκαιρίας. Μέχρι σήμερα, οι υποψήφιοι έχουν αποφύγει κάθε εκτροπή από αυτή τη γραμμή. Έχουν ήδη αναστείλει  ακόμη  και τις δημόσιες εμφανίσεις και τις δηλώσεις  τους, για μια ημέρα
Μπροστά σ’ αυτές τις τραγωδίες, η εθνική ενότητα, μια  συχνά χρησιμοποιούμενη  τετριμμένη φράση, είναι η μόνη αξιοπρεπής απάντηση.

Αυτή είναι η πιο σωστή  απόδοση φόρου τιμής στους νεκρούς,  τους τρεις στρατιώτες, τα τρία παιδιά εβραϊκής καταγωγής και στον καθηγητή τους.

Ο υποψήφιοι που θα αποκλίνουν από αυτό το δημοκρατικό ιδεώδες πρέπει να λογοδοτήσουν στους ψηφοφόρους.

 

Add comment


Security code
Refresh