NewsTrap

Για να δούμε ,τι θα δούμε…

E-mail Εκτύπωση PDF
10skitso1-7-thumb-large

Της Μάνιας Τσαβλίδου

Από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους επιτηρητές μας, όπως διαβάζουμε και έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, η επιμονή για περικοπές σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις της κατώτερης κλίμακας και η υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών στις πλατιές λαϊκές μάζες είναι πάγια.

Καθημερινά γράφουν οι εφημερίδες και νέα από την επιμονή αυτή. Και σιγά-σιγά η τρικομματική συμμαχία εγκαταλείπει κάθε επιμονή της στην υπεράσπιση δήθεν των μισθών, των μεροκάματων και των συντάξεων στις συμβατικές υποχρεώσεις.

Μας έχουν κάνει το κεφάλι καζάνι και το μυαλό κουρκούτι με τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, θέλοντας να μεταθέσουν από πάνω τους τις ευθύνες. Υπέρ βωμών και εστιών προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να γίνουν θυσίες.

Εμείς βαρεθήκαμε να κάνουμε άλλες θυσίες, ας κάνουν και αυτοί οι αχαΐρευτοι που είναι άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μύτιλήνη.

Τέλος πάντων, οι μέρες τελειώνουν που θα πρέπει να υπογραφούν οι συμφωνίες με τους δανειστές και τους επιτηρητές μας. Έτσι που τα δάνεια ως το 2020 να φθάσουν στο 120% του Α.Ε.Π.

Συνεχώς οι ξένοι τονίζουν την ανάγκη αυτά που υπογράφουμε να τα εφαρμόζουμε. Είμαστε αναξιόπιστοι, όπως ως τώρα διαπιστώνουν με τον έλεγχο του περίφημου μνημονίου. Του μνημονίου που ο υπουργός Ανάπτυξης δεν βρήκε καιρό να... διαβάσει, είχε άλλες ασχολίες όπως μας είπε και δεν ντράπηκε να το πει on air.

Αυτός που είναι ακόμη Υπουργός και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί και να πάει στα τσακίδια.

Σου λέει ο άνθρωπος, αφού θα το ψηφίσω που θα το ψηφίσω, γιατί να κάνω τον κόπο να το διαβάσω. Είχα εκείνο τον καιρό πολλή δουλειά και δεν πρόλαβα να το διαβάσω...

Ας είναι, οι οικονομολόγοι ξένοι και Έλληνες που είναι της δουλειάς τους η κριτική στα οικονομικά και τις οικονομικές συμφωνίες, δεν έχουν καθόλου την ίδια γνώμη για το κόστος εργασίας και την ανταγωνιστικότητα και ιδιαίτερα για τις πολύ χαμηλές αποδοχές που άλλοι προτείνουν την περικοπή τους και άλλοι το αντίθετο.

Στο μεταξύ, ως τώρα η ανεργία και οι περικοπές αποδοχών έχουν νεκρώσει την αγορά στην κυριολεξία και παρά του ότι κυριολεκτικά έχουν πετσοκόψει τις αποδοχές στους νεοπροσλαμβανόμενους οι επιχειρηματίες πριν μας το επιβάλλουν οι ξένοι επιτηρητές μας.

Έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα μεταναστεύουμε όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις γειτονικές μας χώρες και τις ασιατικές ανερχόμενες οικονομίες. Ήδη μετανάστες από χώρες που μας έρχονταν ως τώρα αφειδώς, τώρα αρχίζουν αρκετοί και επιστρέφουν στις πατρίδες τους.

Γιατί αν κατέβουν οι αποδοχές ακόμα περισσότερο στη χώρα μας και αυξηθεί η ανεργία με την ακρίβεια που συνεχώς ανεβαίνει, θα είναι πιο αρεστή η ζωή στις χώρες απ' όπου μας ήρθαν οι μετανάστες.

Φυσικά παραμένει πάντα ο παράγοντας της εργατικής αντίστασης και των αγώνων του λαού ως πιθανή περίπτωση για κοινωνικές μεταβολές. Καθώς επίσης παραμένει και ο παράγοντας πολεμικών συγκρούσεων που γεννά το σύστημα σε παρόμοιες κρισιακές εποχές.

Άντε να δούμε. τι θα δούμε...

Προσθέστε σχόλιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Hotel Dolphin St. Georgio - Antiparos

11dgaeg

Κάντε τις κρατήσεις σας μέσω της εφημερίδας μας και θα έχετε ΕΚΠΤΩΣΗ  10% στην τιμή.

Share/Save/Bookmark