NEWSTRAP.GR

Ιδιότυπη ομηρία βουλευτή στην Ικαρία

E-mail Εκτύπωση PDF

imagesCAL7H4RRΣε ιδιότυπη ομηρία από το πρωί στην Ικαρία ο βουλευτής Πυθαγόρας Βαρδίκος.

Γονείς και κάτοικοι της Ικαρίας δεν επιτρέπουν από το πρωί στο βουλευτή ΠΑΣΟΚ κύριο Βαρδίκο να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της γραμμής και να επιστρέψει στην Αθήνα. Το πρόβλημα της μεταφοράς μικρών μαθητών από τα σχολεία είναι η αιτία που έβγαλες τους Ικαριώτες στους δρόμους.

Αν και ο κύριος Βαρδίκος ζήτησε να τον αφήσουν να επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει το πρόβλημά τους με τους υπευθύνους του Υπουργείου Παιδείας, οι Ικαριώτες επιμένουν να δοθεί αμεσότατα λύση.

Το νησί όπως και τα περισσότερα της Ελληνικής Επικράτειας πέραν των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπιίζουν-κυρίως το χειμώνα- έχουν και ιδιαίτερο πρόβλημα με τα σχολεία. Το ζήτημα τέθηκε με επίφαση μετά και την τελευταία απόφαση της έως πρότινος Υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, για συνεννώσεις των σχολείων και περικοπές των κονδυλίων που προβλέπονταν για τη μεταφορά μαθητών από απρόσητες και μακρινές περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των κονδυλίων για μεταφορικά μαθητών, κυρίως ακριτικών περιοχών έρχεται πάρα πολλές φορές στο προσκήνιο και οι Υπεύθυνοι του Υπουργείου αρνούνται να δώσουν λύση καλυπτόμενοι στις περικοπές που απαιτεί η Τρόικα από τον προϋπολογισμό.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Υπουργείου Παιδείας που διδακτικό προσωπικό το οποίο χρόνια περίμενε να διοριστεί με τη σειρά πρωτεραιότητας-λίστα- να αρνείται να παραλάβει διορισμό. Υποστηρίζουν ότι δε δίνονται κίνητρα για νεορισθέντες δασκάλους και καθηγητές στη λεγόμενη άγωνης γραμμής της Ελλάδας και αρνούνται μισθούς ψιχία.

Το πρόβλημα αναμένεται να μεγιστοποιηθεί από του χρόνου και μετά.

Add comment


Security code
Refresh