NewsTrap

Δωρεάν τεστ Παπ για την πρόληψη του καρκίνου

E-mail Εκτύπωση PDF
33-1--5-thumb-medium

Επιμέλεια Ιλένια Ουίλλιαμς

Σε 40 μεγάλα δημόσια νοσοκομεία θα διενεργείται δωρεάν και χωρίς ραντεβού προληπτική εξέταση (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες, από τις 25 Ιανουαρίου έως και την 1 Φεβρουαρίου 2012. Αφορμή είναι ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, όπου το δωρεάν πρόγραμμα προσυμπτωματικού πληθυσμιακού ελέγχου πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Καθένας από μας πρέπει να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής που να περιλαμβάνει τη μεσογειακή διατροφή και μέτρια σωματική άσκηση, και να ελέγχει τακτικά την κατάσταση της υγείας του με προληπτικές εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό, ποσοστό 30-40% των περιπτώσεων καρκίνου μπορεί να προληφθεί, ενώ η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες πλήρους ίασης από τη νόσο.

Η εξέταση κατά Παπανικολάου (τεστ Παπ) είναι απλή, ανώδυνη και μπορεί να σας χαρίσει τη ζωή! Με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καλούνται οι γυναίκες να εξεταστούν δωρεάν στα παρακάτω νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Αύγουστο του 2011 υλοποιείται οργανωμένο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε συνεργασία με 166 Δήμους, 135 Κέντρα Υγείας, καθώς και τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Προσθέστε σχόλιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Hotel Dolphin St. Georgio - Antiparos

11dgaeg

Κάντε τις κρατήσεις σας μέσω της εφημερίδας μας και θα έχετε ΕΚΠΤΩΣΗ  10% στην τιμή.

Share/Save/Bookmark