NEWSTRAP.GR

Νέα αισχρή κλοπή: Περικοπές 10 ως 30% στο εφάπαξ

E-mail Εκτύπωση PDF

1aftoktonΕπιμέλεια Νάνσυ Καλαφάτη

 Με μισά λόγια απαντούν οι αρμόδιοι υπουργοί, στο τι πρόκειται να γίνει με τα εφ άπαξ Δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

 

Όπως ο κ. Κουτρουμάνης που διαψεύδει ότι έχει παρθεί απόφαση-  αλλά οι «διαρροές» δεν αφήνουν περιθώρια: Το «μαχαίρι» θα μπει βαθιά στα εφάπαξ βοηθήματα, που χορηγούν τα Ταμεία Πρόνοιας.

Μάλιστα, η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, με έγγραφό της ζητεί αναλυτικά στοιχεία από επτά φορείς, προκειμένου στη συνέχεια να... αναπροσαρμοστούν -όπως τονίζεται- τα βοηθήματα.

Μέχρι και σήμερα πρέπει οι φορείς να παρουσιάσουν αναλυτικά στοιχεία για μια σειρά θεμάτων, όπως είναι οι εισφορές, το μέσο εφάπαξ, αλλά και ο αριθμός δικαιούχων ανά κατηγορία (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου). 

Μεταξύ των σχεδιασμών -με διαδικασίες εξπρές- είναι ο συμψηφισμός του εφάπαξ με τα δάνεια στις τράπεζες

Οι νέες μειώσεις στο εφάπαξ θα γίνουν άμεσα καθώς η τρόικα έχει ζητήσει επίσπευση των μέτρων. Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για περικοπές στο εφάπαξ, που αναμένεται να κυμαίνονται από 10% έως 30%. Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών σε συγκεκριμένα Ταμεία (π.χ. του Δημοσίου) για να αποφευχθεί μία μεγάλη μείωση στο βοήθημα. 

Λόγω προεκλογικής περιόδου , τα κόμματα της λεγόμενης “πρώτης γραμμής”αποφεύγουν να πάρουν θέση. Όμως - χαρακτηριστικά τονίζεται- πως «εν όψει της ρητής δέσμευσης που απορρέει από το μνημόνιο συνεννόησης του ν. 4064/2012 με βάση την οποία έχει αναληφθεί η υποχρέωση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να εντοπιστούν τα Ταμεία για τα οποία τα εφάπαξ βοηθήματα που καταβάλλονται κατά τη συνταξιοδότηση δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν και να αναπροσαρμόσει αναλόγως το ύψος των βοηθημάτων αυτών».

Το τελεσίγραφο λήγει σήμερα!

Στην τελευταία επίσκεψή της η τρόικα, είχε ζητήσει να μειωθεί το καταβαλλόμενο εφάπαξ έως και 30%, αλλά λόγω PCI είχε δοθεί μια μικρή... πίστωση χρόνου.

Το ύψος της μείωσης θα είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση του κάθε Ταμείου. Δηλαδή οι περικοπές αναμένεται να είναι μεγαλύτερες στους φορείς πρόνοιας του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας.

Η newstrap σημειώνει: Κομμένα τα παραμύθια, μετά και από αυτή την “αισχρή κλοπή

που ετοιμάζεται! Όσοι εξ ημών - αλλά και τα παιδιά μας- πρόκειται να λάβουμε εφ άπαξ σε ...νεραϊδόσκονη από τη χώρα του “Ποτέ”, ας προσέξουμε καλά ποιους ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσουμε !

Η όψιμη διάθεση που έπιασε την Κυβέρνηση για να αποκαλύψει τους “κλέφτες των ταμείων” , τους μαϊμού τυφλοί και ψυχασθενείς, δε μας πείθουν!

Κύριοι συνάδελφοι των καναλιών, για τους τυφλούς της Ζακύνθου πχ γνωρίζαμε και γνωρίζατε από δημοσιεύματα ήδη από το 2002!

Για τους ψυχασθενείς και τις συνταγογραφήσεις στην Αιτωλοακαρνανία έκανε σχετικές καταγγελίες στις αρχές του 2004, ευθύς μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ ο τοπικός βουλευτής και υφ. Υγείας Ν. Αναγνωστόπουλος.

Πολλά τα χρόνια, πολλά τα ρουσφέτια πολλοί οι έξυπνοι και απείρως περισσότερα τα κορόιδα! Αφήστε λοιπόν τις "λεκτικές βαβούρες"!

Add comment


Security code
Refresh