NEWSTRAP.GR

Μια κινούμενη Ινδονησία

E-mail Εκτύπωση PDF

Επιμέλεια: Μαρία Χάλαρηind

Ώρα Ελλάδος 11.40. Η γη στην Ινδονησία σείεται με 8,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.
Τα ανοιχτά του Άτσεχ είναι το επίκεντρο.


Οι Αρχές της χώρας εκδίδουν επίσημη ανακοίνωση για εκδήλωση τσουνάμι. Η εκκένωση των παραθαλάσσιων περιοχών ξεκινά. Ο κόσμος τρομοκρατείται. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν  τα σπίτια τους. Οι τραγικές σκηνές από τον  ισχυρό σεισμό του 2004 έρχονται ξανά μπροστά στα μάτια τους.
Αυτόπτης μάρτυρας στο Άτσεχ δηλώνει στο πρακτορείο Reuters πως το νερό έχει υποχωρήσει κατά 10 μέτρα.


14.25. Ακολουθούν μετασεισμοί μεγέθους 8,1 ρίχτερ στην Σουμάτρα και 8,8 στο επίκεντρο του σεισμού. Η Υπηρεσία Γεωφυσικής της Ινδονησίας, όμως, παρατείνει την προειδοποίηση για τσουνάμι κατά δύο ώρες. Φόβος.


16.10. Το Κέντρο Προειδοποίησης τσουνάμι του Ειρηνικού καθησυχάζει τους πάντες, ανακοινώνοντας πως τελικά ο σεισμός των 8,9 ρίχτερ ήταν πολύ μικρότερης ισχύος από την αρχική εκτίμηση. Ο κίνδυνος ανήκει πια στο παρελθόν.


Ωστόσο η σεισμική δόνηση της 11ης Απριλίου έγινε αισθητή στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, σε περιοχές της Ινδίας, αλλά και στις πόλεις Καλκούτα, Μπανγκαλόρ και Τσενάι.


Παρά τις άσχημες εξελίξεις για την χώρα και τον τρόμο που βίωσαν οι πολίτες, ο πρόεδρος της Ινδονησίας από το πρωί της Τετάρτης προσπαθούσε να δώσει ελπίδα στους συμπολίτες του, έχοντας πάντα την χώρα σε επιφυλακή.
Θύματα ή ζημιές δεν έχουν ακόμα αναφερθεί.

Add comment


Security code
Refresh