NEWSTRAP.GR

Συνετρίβη ελικόπτερο στο Αφγανιστάν

E-mail Εκτύπωση PDF

Τη συντριβή ενός ελικοπzougτέρου της ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ η Βορειοατλαντική Συμμαχία, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ανέφερε πως το ελικόπτερο, τύπου «Black Hawk», κατέπεσε σε περιοχή στο νοτιοδυτικό τμήμα του Αφγανιστάν, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, έχοντας πλήρωμα τέσσερις στρατιώτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν υπάρχουν θύματα.

«Δεν μπορούμε μέχρι στιγμής να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο επιθετικής ενέργειας, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η πτώση οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή», επισημαίνει σε δηλώσεις του Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αξιωματούχοι της «Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν» (ISAF) τόνισαν μέσω του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC πως η περιοχή γύρω από τη συντριβή είναι ασφαλής και πως οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται.

Το ελικόπτερο φαίνεται πάντως να κατέπεσε κάπου ανάμεσα στις επαρχίες Νιμρούζ και Χέλμαντ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ελικόπτερο του ΝΑΤΟ συντρίβεται στο έδαφος.
Τον περασμένο Μάρτιο, 12 Τούρκοι στρατιώτες και δύο πολίτες σκοτώθηκαν όταν ένα τουρκικό ελικόπτερο κατέπεσε πάνω σε σπίτι στην πρωτεύουσα, Καμπούλ. Έξι Αμερικανοί στρατιώτες είχαν χάσει τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου τον Ιανουάριο στην επαρχία Χέλμαντ.
Το σοβαρότερο περιστατικό είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2011 όταν ρουκέτα έπληξε ελικόπτερο, τύπου «Chinook», προκαλώντας τον θάνατο 30 Αμερικανών και έξι Αφγανών στρατιωτών.


zougla.gr

Add comment


Security code
Refresh