NEWSTRAP.GR

Ο Πάνος Καμμένος ανατρέπει το σκηνικό, αν εντάξει τον Βασίλη Μαρκεζίνη στους Ανεξάρτητους Ελληνες - Υποψήφιος πρωθυπουργός ο Σερ με το νέο σχήμα;

E-mail Εκτύπωση PDF

 

markezinΤου Γιάννη Βασιλακόπουλου

Ο Βασίλης  Μαρκεζίνης έρχεται ως … πολιτικός αρχηγός… Οι συζητήσεις έχουν τελευταίως φουντώσει για κάτι που, όπως έχει γράψει πρώτο το newstrap,  ο… σπόρος είχε πέσει από καιρό. Εξ’ αυτού και, όσοι είχαν καλό ρεπορτάζ, είχαν εδώ και εννέα μήνες για τον ρόλο που μπορεί  να παίξει στο εγχώριο πολιτικό γίγνεσθαι, ο πολύ σημαντικός επιστήμονας και κορυφαίος  διανοούμενος…

Σήμερα λοιπόν η φόρμουλα φαίνεται να έχει βρεθεί… Ο Βασίλης Μαρκεζίνης φέρεται να εκφράζεται από τον τρόπο με τον οποίον εμφανίσθηκαν στον πολιτικό στίβο οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Π. Καμμένου και ενδέχεται να δώσει το παρών στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεδομένου, δε, ότι αυτό το κόμμα προήλθε από τα σπλάχνα της κοινωνίας και ο Πάνος Καμμένος δεν έχει δηλώσει «αρχηγός» του, έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα ακόμη και να κατέλθει ο επιφανής επιστήμονας ως επικεφαλής του σχήματος.

Ο κ. Μαρκεζίνης διατύπωνε, σύμφωνα με πληροφορίες,  ως πρόσφατα κάποιες επιφυλάξεις αναμένοντας να δει ποιοι θα πλαισιώσουν το νέο σχήμα. Αν οι ζυμώσεις τελεσφορήσουν είναι σαφές πως ο  κ. Καμμένος θα έχει πετύχει μια δυναμική πλήρους ανατροπής του σκηνικού καθώς με τις συχνά – πυκνά δημοσιοποιούμενες, μέσω βιβλίων άρθρων και συνεντεύξεων  απόψεις του κ. Μαρκεζίνη συμφωνεί η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος είχε το τελευταίο διάστημα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον διαπρεπή αυτό Έλληνα  με τον οποίο υπάρχει ταύτιση απόψεων όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στα εθνικά θέματα.
Την πρώτη επαφή την είχε κάνει ο Χρήστος Ζώης ο οποίος ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο για τον συναντήσει, την περίοδο που ήταν η κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή για το νέο μνημόνιο. Από εκείνη την στιγμή και μετά οι επικοινωνίες με τον ανεξάρτητο βουλευτή Λαρίσης αλλά περισσότερο πλέον με τον Πάνο Καμμένο έγιναν πιο συχνές.
Ο προεδρεύων των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει πολύ θετική άποψη για τον κ. Μαρκεζίνη και εκτιμά πως μια ενδεχόμενη ένταξη του γνωστού οικονομολόγου θα προσέδιδε ακόμα μεγαλύτερος κύρος στον νέο πολιτικό φορέα.
Ωστόσο χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες συσκέψεις των πρώην «γαλάζιων» βουλευτών καθώς ορισμένοι δεν έχουν καταλήξει ακόμα αν θα προσχωρήσουν.
Στη σύσκεψη που έγινε στην βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης και κράτησε περισσότερο από 2,5 ώρες συμμετείχαν οι Κώστας Μαρκόπουλος, Δημήτρης Σταμάτης, Μίκα Ιατρίδη, Μαρία Κόλια –Τσαρουχά, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς και Μιχάλης Γιαννάκης.
Ο Χρήστος Ζώης μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τις αποφάσεις του και όλα δείχνουν πως θα ενταχθεί και αυτός στο κόμμα Καμμένου, όπως και βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιώνας.
Στόχος είναι να συγκεντρωθεί ο «μαγικός» αριθμός 10 βουλευτών προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα όσο διάστημα μείνει ανοικτό ακόμα το κοινοβούλιο, μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

Comments  

 
0 #1 Yotis 2012-03-18 11:26
Από κάποιον πρέπει να γίνει το "μπαμ" με προσωπικότητες πραγματικού κύρους, γιατί αποκτούν θάρρος (θράσος) οι παλιοκομματικοί και βγαίνουν πάλι μπροστά.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh