NEWSTRAP.GR

Τέρμα τα όρια αντοχής και τα «περιθώρια» ανοχής !

E-mail Εκτύπωση PDF

 1kolasiΓράφει η Νάνσυ Καλαφάτη

 “Βουλευτής -άνδρας ή γυναίκα - έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011, την ώρα που η χώρα βρισκόταν υπό την πίεση της τρόικας εν όψει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας”.

 Δεν τα είπαμε εμείς αλλά ο Πρόεδρος της επιτροπής για την  καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κ. Π. Νικολούδης .

 Μάλιστα πρόσθεσε διευκρινιστικά:

“Εγώ έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό, στους 300, είναι ένα στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα”.

Σαφέστατος! Δε μίλησε για πρόσωπα,πρώτου βαθμού συγγένειας με εκλεγμένο αντιπρόσωπο του Λαού στη Βουλή. Προδιόρισε πάντως και τη λεπτή ισορροπία του νομίμου αλλά μη ηθικού.

 Δεν κατονόμασε κάποιον ευθέως, αλλά άφησε σαφείς υπόνοιες...

Και επί δύο εβδομάδες όλοι γίναμε “ Πουαρώ”: Βουλευτές, το ΣΔΟΕ, ο Πρόεδρος της Βουλής οι δημοσιογράφοι. Όλοι έψαχναν για να αποκαλύψουν πιο όνομα κρυβόταν , τώρα με τις “σκιώδεις” καταστάσεις που ταλανίζουν τη χώρα!

 Έπειτα ήρθε ΚΑΙ η δήλωση του κ.Βενιζέλου στη Βουλή:

 Είναι πολλοί-είπε- οι πολιτικοί που έστειλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό!

 Εντός Βουλής οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου! Τι ποιο επίσημο από τη δήλωση του εποπτεύοντος τούτη την ώρα τα οικονομικά της Ελλάδας.

Επί δύο εβδομάδες ψαχνόμασταν οι πάντες και σήμερα η αποκάλυψη έπεσε στα μαλακά! Αφορούσε αναφέρθηκε το όνομα επιχειρηματία, συζύγου Βουλευτού, που έστειλε τα χρήματα στο εξωτερικό για διαφανή αγορά!

 

Εάν η όλη υπόθεση έχει πράγματι έτσι τότε πρέπει να ζητηθεί ο λόγος:

 

Από τον κύριο Νικολούδη, που παρά το σάλο που έγινε, δε βγήκε να δώσει διευκρινίσει, εφησυχαστικές για την κοινή γνώμη!

Κάτι ανάλογο γινόταν και με τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που το πρωϊ άφηναν αιχμές και το βράδυ απέσυραν

Μήπως κάποιοι παίζουν με τα νεύρα ενός λαού που έχει φθάσει στα όρια της υπομονής;

 Αλλά αν ήταν έτσι, προς τι η “βόμβα “ του κυρίου Βενιζέλου περί των 40 βουλευτών που διακίνησαν προς το εξωτερικό ποσά πάνω από 100χιλιάδες Ευρώ;

 Τα ερωτήματα τα δικά μας είναι σαφή: Το έκαναν νομίμως και με δήλωση στο πόθεν έσχες;

Αν  ναι, επιβάλλεται να βγει και να μας ζητήσει συγνώμη γιατί έριξε λάδι στη φωτιά και έπαιξε με το ηθικό μας, όπως οι πολιτικές του παίζουν με τη φτώχεια μας!

Εάν δε συμβούν αυτά τα δύο, τότε όπως λέει ο λαός μπορεί να “υπάρχει λάκκος στη φάβα”!

Μήπως αυτός ο λόγος είναι η κατάσχεση των ποσών, που διακινούνται παράνομα με άλφα ή β λόγο;

Για άλλοι μια φορά οι πολιτικοί μας και οι θεσμικοί παράγοντες, δείχνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται πως περιθώρια ανοχής ΔΕΝ υπάρχουν!

Comments  

 
0 #1 THEODOSIS MAKRIGIANN 2012-02-29 18:22
ΑΓΑΠΗΤΗ ΝΑΝΣΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΑΡΘΡΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Μ Α Ν Τ Ε Λ Α ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh