NEWSTRAP.GR

Ο Αρχιμουφτής Ζούκορλιτς Υποψήφιος για Πρόεδρος στη Σερβία

E-mail Εκτύπωση PDF

Γράφει ο Παρατηρητής των Βαλκανίων

Στη μάχη για τη διεκδίκηση της ψήφου των σέρβων πολιτών ρίχτηκαν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας της Σερβίας, με τον απερχόμενο πρόεδρο, Μπόρις Τάντιτς, να ξεκινάει συμβολικά την προεκλογική του εκστρατεία από το Πρόκουπλιε, όπως το 2004, ελπίζοντας σε μια τρίτη θητεία.

 Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς επισήμανε ότι προτεραιότητα δική του αλλά και της μελλοντικής κυβέρνησης θα είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων, ενώ ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ίβιτσα Ντάτσιτς υποσχέθηκε την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Ο Τσέντομιρ Γιοβάνοβιτς του Φιλελεύθερου Κόμματος, υποστήριξε ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Μπόρις Τάντιτς μετά από 8 χρόνια στην προεδρία.

 Στο μεταξύ, ο αρχιμουφτής της Ισλαμικής Κοινότητας στη Σερβία, Μουαμέρ Ζούκορλιτς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές. Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Ζούκορλιτς, ο μουφτής του Βελιγραδίου, Μοαμέρ Γιουζούρσπαχιτς, δήλωσε ότι αποτελεί απόδειξη ότι η Σερβία είναι ελεύθερη χώρα,   ενώ διερωτήθηκε πως ένας άνθρωπος που καλεί σε πολιτική ανυπακοή μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

 Τέλος, το Ριζοσπαστικό Κόμμα έχρισε υποψήφια τη σύζυγο του έγκλειστου στη Χάγη, Βόισλαβ Σέσελι, Γιάντρανκα.

Drougos.gr

Add comment


Security code
Refresh