NEWSTRAP.GR

Ε! και τι έγινε….

E-mail Εκτύπωση PDF

1FARMAKOPOIOSΓράφει ο Μίλτος Βασιλείου

 Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τον θόρυβο, που έχει ξεσπάσει με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού… Και για τις άλλες καθημερινές αυτοκτονίες ανά την επικράτεια… Για καμία 700αριά γίνεται λόγος… Ε! και!!! Πως θα πετύχουμε την εξυγίανση των οικονομικών του τόπου !!!

Πως θα υπερβούμε τις εγγενείς αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος ώστε να αρθούμε στις απαιτήσεις των περιστάσεων, που επιβάλλουν καθαρό, πεντακάθαρο, ανόθευτο και γνήσιο φιλελευθερισμό!!!

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι κάποιες …παράπλευρες απώλειες μας προκαλούν ορισμένα προβλήματα κυρίως στην δημόσια εικόνα της ανορθωτικής μνημονιακής (ακόμη και της όψιμης ή και ολίγον αντιμνημονιακής) προσπάθειας, που τρία χρόνια τώρα επιχειρούν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου.

Αυτές, που … καμία σχέση δεν έχουν με το όργιο υποταγής, λαϊκισμού, ρουσφετολογίας, παροχολογίας, συντεχνιασμού… Αυτές οι δυνάμεις, που από την τέφρα τους συνεχώς αναγεννούμενες τους, ανέλαβαν το δύσκολο έργο του …απόλυτου, του μακροχρόνιου, του εγγυημένου εξανδραποδισμού. Πάντοτε … «τοις κείνων ρήμασι πεπεισμένοι».

 Των εις την Εσπερίαν σχεδιαστών αυτού του χρησιμότατου για το σύστημα πειράματος ραγδαίας κοινωνικής υποβάθμισης και μακροπρόθεσμης ουσιαστικής εθνικής υποδούλωσης…

Δεν μπορούν …ανόητοι μικροσυναισθηματισμοί να παρεμποδίσουν την επέλαση των …φιλελεύθερων αγοραστών, που καλούνται να επιπέσουν στον λεηλατημένο κοινωνικό ιστό της χώρας για να «επενδύσουν»… Όπως π.χ. στην Βουλγαρία, που ο ίδιος ο Πρόεδρός της ομολόγησε, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν επήλθε ποτέ παρ’ όποιες επενδύσεις με μισθολόγια αυστηρής φτώχιας…

Ποιος χε…κε για τα εκατομμύρια των πεινώντων και διψώντων άρτον και δικαιοσύνην… Αρκεί να δουλεύουν, να πειθαρχούν και να υποτάσσονται… Μερικές αυτοκτονίες μπορούν να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά φιλανθρωπίας, που προσφέρονται ιδιαίτερα για το μασκάρεμα της πιο αποτρόπαιης ανθρωποφαγικής όρεξης των αφεντικών…

Κι αν τα πράγματα, παρ’ ελπίδα, δυσκολέψουν υπάρχουν και τα ΜΑΤ και κάθε λογής μηχανισμοί άγριας καταστολής, που μπορούν να αναλάβουν -με όποιο τίμημα- την περιφρούρηση των αγορών.

Συμπλήρωμα του σκηνικού η «εκσυγχρονιστική» ευρωλαγνεία ορισμένων, που οι προσδοκίες τους από την Εσπερία ανταγωνίζονται ισάξια σε δογματισμό, φανατισμό και κενότητα λόγου εκείνους, που επί 10ετίες έτρεφαν οράματα στραμμένοι προς την Ανατολή…

Ασφαλώς δεν είναι η συμβολικά ατυχής συγκυρία Μέρκελ και Σαρκοζί γεννήτρια των δεινών των Ευρωπαϊκών (και όχι μόνο) λαών αλλά ένα ολοκληρωμένο και άψογα λειτουργούν σύστημα διαπλεκόμενων θεσμών Τραπεζοοικονομικής Κυριαρχίας και αντιπροσωπευτικής δήθεν δημοκρατίας.

Συμπλήρωμα ακόμη, η απαξιωτική περιφρόνηση των αναγκών του σήμερα στο όνομα υψιπετών ιδεωδών του … εκεί και τότε…

Χωρίς καμία «γέφυρα μετάγουσα τους εκ γης προς Ουρανόν» εξασφαλίζουμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την καθήλωση στο τώρα ωφελούμενοι μόνον ως προς την … ιδεολογική μας καθαρότητα…

Αγανακτισμένος σε βαθμό έσχατης συνέπειας ο αυτόχειρας. Πολιτικοποιημένος και προφανώς όχι κομματικά φανατισμένος, γιατί όλα τα κόμματα θα του πρότειναν … αγώνες από τις γραμμές τους, για να …δικαιωθούν τα ιδανικά του.

Μεγιστοποίησε την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, στερώντας την από τον εαυτό του. Δεν είμαστε κριτές αυτής της μορφής διαμαρτυρίας του. Απλά υπενθυμίζουμε, ότι χειρίστηκε την δική του ζωή και δεν τόπαιξε …θεός με δικαιώματα στις ζωές άλλων.
Ούτως ή άλλως στεκόμαστε με σεβασμό στη μνήμη του.

faiakas.blogspot.com/

Add comment


Security code
Refresh