NEWSTRAP.GR

Καταδικαστική απόφαση σοκ κατά της Microsoft στη Γερμανία

E-mail Εκτύπωση PDF

Απαγόρευση πώλησης του xBox και των Winassets LARGE t 420 966899 type11586dows 7 στη Γερμανία κατάφερε η Motorola ύστερα από νομικό αγώνα ενάντια στην Microsoft.

Η Microsoft τώρα θα είναι αναγκασμένη να ανακαλέσει και να καταστρέψει όλα τα προϊόντα της αν η Motorola εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Η απαγόρευση ισχύει για το xBox 360, τα Windows 7, τον Internet Explorer και τον Windows Media Player και σχετίζεται με πατέντες που ανήκουν στη Motorola.

Η Motorola μήνυσε τη Microsoft για καταπάτηση πατέντας που της ανήκει σχετικά με την αναπαραγωγή βίντεο σε H.264.

Αμερικάνικο δικαστήριο απαγόρευσε στη Motorola να εφαρμόσει τη διαταγή μέχρι να επανεξετάσει την υπόθεση την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Motorola είναι σε διαδικασία εξαγοράς από την Google.

Πρόκειται για μία μόνο από τις 50 υποθέσεις καταπάτησης πατέντας που ο κατασκευαστής των smartphone ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε η Microsoft να έχει λάβει ειδική άδεια.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι αν συμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Motorola θα πρέπει να πληρώνει στην εταιρεία το υπέρογκο ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3.04 δις ευρώ).

Η εταιρεία τώρα θα ασκήσει έφεση ενάντια στην απόφαση του Γερμανικού δικαστηρίου.

Η Microsoft ανέμενε την απόφαση του δικαστηρίου και είχε μεταφέρει το Ευρωπαϊκό κέντρο διανομής από τη Γερμανία στην Ολλανδία τον περασμένο μήνα προκειμένου να αποφύγει την δέσμευση των προϊόντων της σε όλη την Ευρώπη.

Το επόμενο ραντεβού στα δικαστήρια είναι στις 7 Μαϊου.

e-go.gr

Add comment


Security code
Refresh