NEWSTRAP.GR

Εν εξελίξει οι γαλλικές εκλογές

E-mail Εκτύπωση PDF

sarkozy-hollandeΕπιμέλεια: Μαρία Χάλαρη

Και ενώ στην Ελλάδα οι ψηφοφόροι ρίχνουν την δική τους ψήφο, μπας και βρεθεί άσπρη μέρα στα εν οίκω της, η Γαλλία βρίσκεται εξίσου μπροστά στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

43,3 εκατομμύρια Γάλλοι καλούνται σήμερα να αλλάξουν την εικόνα της χώρας τους ή να την διατηρήσουν στα ίδια μέτρα και σταθμά. Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ βρίσκονται αντιμέτωποι στην τελευταία μέτρα της αναμέτρησης.

Και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι ψήφισαν μέχρι τις 12.00 το πρωί, ώρα Γαλλίας. Μέχρι εκείνη την ώρα η συμμετοχή στις εκλογές έφτανε το 30,6%.  

Ο συντηρητικός υποψήφιος Νικολά Σαρκοζί ψήφισε στο Λύκειο Jean de la Fontaine, στο Παρίσι. Μαζί του πάντα και η Κάρλα Μπρούνι. Μπορεί ο μάλλον απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας να βρίσκεται δεύτερος, με μειωμένη ωστόσο την διαφορά από τον Ολάντ, αλλά οι φανατικοί οπαδοί του δεν τον αποχωρίζονται. Έξω από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε σήμερα το πρωί, μερίδα κόσμου φώναζε συνθήματα υπέρ της επανεκλογής του.

Αντίθετα ο σοσιαλιστής υποψήφιος - και μάλλον νικητής σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις-, Ολάντ, ψήφισε γύρω στις 10.30 το πρωί στην Τουλ στην Κορέζ στο εκλογικό κέντρο Marie-Laurent.

Φτάνοντας στο σημείο, ο Ολάντ δήλωσε στους δημοσιογράφους:«Σαν να είναι μία Κυριακή δευτέρου γύρου», ενώ πρόσθεσε: «Θα είναι μία μεγάλη μέρα, αλλά δεν ξέρω αν μετά θα γίνει και μια ωραία μέρα. Είναι οι Γάλλοι που θα αποφασίσουν, για κάποιους από αυτούς θα είναι μια ωραία μέρα, για άλλους όχι».

Add comment


Security code
Refresh