NEWSTRAP.GR

Η «ευθανασία» του Φρανσουά Μιτεράν και η… «αθανασία» (με χάπια) του Νικολά Σαρκοζί

E-mail Εκτύπωση PDF

sarkobamaΟι δικοί μας τι παίρνουν; ληγμένα ;

Γράφει : ο Απολιτικός

Στο βιβλίο τους που κυκλοφόρησε την Τρίτη (10/4/12) με τίτλο “Το τελευταίο ταμπού”, δύο γάλλοι δημοσιογράφοι ο Denis Demonpion και ο Laurent Léger αποκαλύπτουν απόκρυφες πτυχές σχετικά με την υγεία των προέδρων» (εκδ. Pygmalion).

 

Όπως αναφέρουν στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, δόθηκε κατόπιν αιτήματός του «ένα θανατηφόρο προϊόν ή αρκετά ηρεμιστικό», προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριό του, δεδομένου ότι ο γάλλος πρόεδρος παρέμενε κλινήρης λόγω του καρκίνου, από τον οποίο έπασχε, ως γνωστόν από το 1981. «Μπορούμε να μιλήσουμε για ευθανασία.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Laurent Léger,

Ένας από τους γιούς του πρώην αρχηγού του γαλλικού κράτους, ο Gilbert Mitterrand, διηγείται σύμφωνα με το βιβλίο, ότι «υπάρχει μόνο ένα άτομο που ξέρει τι συνέβη, αλλά δεν θα πω τίποτα.»

"Το άτομο αυτό (θηλυκού γένους) μας είπε προ ολίγου ότι όλα κύλησαν ήρεμα”, διηγείται ο Gilbert Mitterrand. Αυτό το άτομο στη συνέχεια ενημέρωσε στο τηλέφωνο τον προσωπικό γιατρό του κ. Μιτεράν, τον Δρ Claude Gubler, συνεχίζει η αναφορά στο βιβλίο.

Σχετικά με την περίπτωση του Νικολά Σαρκοζί, οι δύο συγγραφείς αποκαλύπτουν, ότι ο εκ νέου υποψήφιος για τη γαλλική προεδρεία : «καταπίνει χάπια χωρίς άδεια διάθεσης στην αγορά που απαιτείται για τη διακίνηση φαρμάκων και ιατρικών συνταγών».
"Πρόκειται μήπως για θεραπείες που απαγορεύονται στη Γαλλία, όπως η DHEA, η ορμόνη αντι-γήρανσης, ιδιαίτερα τονωτική, αλλά που ποτέ δεν έλαβε άδεια κυκλοφορίας στη Γαλλία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ ; ", διερωτώνται οι συγγραφείς.

"Η μήπως για ερυθροποιητίνη, από τις αγαπημένες πρωτεϊνικές ουσίες των αθλητών, που αυξάνουν την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και αποτελούν τη μοναδική θεραπεία ορισμένων ειδών καρκίνου και της νεφρικής ανεπάρκειας, που επιτρέπεται να κυκλοφορούν στη γαλλική αγορά;

Μήπως είναι απλά στεροειδή ή κορτικοστεροειδή, που συστήνονται στον πρόεδρο πριν να πάρουν το πράσινο φως, για τη κυκλοφορία τους, από τις υγειονομικές αρχές; Ή απλά βιταμίνες; ", προσθέτουν ..

Στο βιβλίο γίνεται λόγος επίσης και για το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Ζακ Σιράκ το Σεπτεμβρίο του 2005. επισημαίνεται ότι η   Bernadette και ο Claude Chirac  έχουν ασκήσει πιέσεις στους γιατρούς, προκειμένου να «αποσιωπήσουν» το εγκεφαλικό επεισόδιο


Μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει σε όλα αυτά το προεδρικό μέγαρο (Elysee).

Σημείωση :
Η ερυθροποιητίνη αποτελεί μια ορμόνη που διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και αυξάνει τον όγκο του οξυγόνου στο αίμα. Το φάρμακο χορηγείται σε μορφές νεφρικής ανεπάρκειας, για τη θεραπεία σοβαρής αναιμίας και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε θεραπείες για τον καρκίνο. Έγινε διάσημη για την κακή χρήση της στον αθλητισμό.

Όπως η ερυθροποιητίνη, έτσι και η DHEA (δεϋδροεπιανδροστερόνης), ή ορμόνη της νεότητας, είναι στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών από τον κώδικα του αντιντόπινγκ.. Σε αντίθεση με την ερυθροποιητίνη, η DHEA, η οποία είναι πρόδρομος των ανδρογόνων ορμονών (τεστοστερόνη), δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στη Γαλλία.

Add comment


Security code
Refresh