NEWSTRAP.GR

Τι είχες, Νικολά μου, τι είχα πάντα….

E-mail Εκτύπωση PDF

Επιμέλεια: Μαρία Χάλαρη1sarkoz

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις στο φως. Νέα πτώση του Νικολά Σαρκοζί στην πρόθεση ψήφου. H 22α Απριλίου που κλείνει και τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας δεν φαίνεται να είναι ηλιόλουστη για τον νυν Γάλλο πρόεδρο.


Οι φαμφάρες και οι δραστικές λύσεις στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια μετά το φονικό της Τουλούζης ήταν μάλλον παροδικές. Μόλις οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης Σαρκοζί επέστρεψαν στην οικονομία, εκείνος έχασε και πάλι έδαφος.


Στην μισή μονάδα είναι τώρα το προβάδισμα του έναντι του αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos Logica. Στο 29% ο πρώτος, στο 28,5% ο δεύτερος.


Ο επόμενος γύρος –που θα κρίνει και τον νικητή της πολιτικής μονομαχίας- τον δείχνει σταθερά στην δεύτερη θέση με 45%. Δέκα μονάδες δηλαδή λιγότερες από τον σοσιαλιστή που «χτυπά» 55%.


Η μηδενική ανάπτυξη της χώρας το τελευταίο τρίμηνο, πράγμα που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Γαλλίας, έδωσε μια ακόμα χαριστική βολή στον Σαρκοζί. Εκείνος, πάντως, συνεχίζει να υπόσχεται μείωση του δημόσιου χρέους.
Σαν να μας θυμίζει κάτι….

Add comment


Security code
Refresh