NEWSTRAP.GR

Πονηροί καιροί…Μήπως να πονηρευτούμε και εμείς;

E-mail Εκτύπωση PDF

1aponiriaΓράφει  ο Σωτήρης   Σ.  Στανωτάς

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα περιγραφόταν από τους αναλυτές-τους  κανονικούς όχι τους κατά Δεληπέτρο παραλίες- ως εύθραστη…Το σύστημα,όσο και αν ορισμένοι εκπρόσωποί του δείχνουν να πάσχουν από το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας  (μπορεί και επίτηδες!) δεν πρέπει να το υποτιμάμε….Οσμίζεται την κατακύλα του και   σχεδιάζει καιρό τώρα την επιβίωσή του.Για την ακρίβεια, ΜΟΝΟ αυτή σχεδιάζει….

Μας αρέσει ή όχι, η χώρα, από την μεταπολίτευση και μετά, κυβερνάται από λίγες οικογένειες….Όχι απαραίτητα τις ίδιες,καθώς φαίνεται πώς από την δεκαετία  του ΄80 και μετά δημιουργήθηκαν νέα τζάκια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των…εξελίξεων….

Η περίφημη διαπλοκή (εφευρέτης του όρου, για να μην ξεχνιόμαστε, ο Επίτιμος  της ΝΔ,  όταν διαπίστωσε πώς τά νέα τζάκια δεν τα ελέγχει όσο θα ήθελε) πολιτικών κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών- με πλοκάμια παντού από τά ΜΜΕ μέχρι τον Πολιτισμό-απομύζησε  κάθε χυμό  της Χώρας και βέβαια δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεταιριστεί ακόμη και με τον διάολο (διάβαζε ….Αγορές και άλλα…) προκειμένου να διασωθεί  και να συνεχίζει τον παράνομο πλουτισμό….

Δεκαετίες τώρα όλοι είμαστε στόχοι ψυχολογικών επιχειρήσεων….Και αυτοί που τις σχεδιάζουν δεν είναι τυχαίοι.Γνωρίζουν καλά τα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας πού ποτέ δεν λειτούργησε σαν Κοινωνία…Απλούστατα γιατί κανείς δεν είπε ποτέ στους  Πολίτες την Αλήθεια….Σε όλα τα επίπεδα….

Μόλις προχθές ακόμη και  ο Δημήτρης Ρέππας  μιλησε για «θαλπωρή επιχειρηματικών κύκλων και στήριξη από μέσα ενημέρωσης προς στελέχη»…

Ο πλέον ακριβής καθρέφτης της διαπλοκής και των όσων απεργάζεται, είναι τά μεγάλα ΜΜΕ. Στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία επένδυσαν, σ αυτόν τον χώρο, όχι για να συμβάλουν στην λειτουργία της Δημοκρατίας ούτε βέβαια  για να προωθήσουν την Ενημέρωση και τον διάλογο-στοιχεία απαραίτητα για την ύπαρξη  Πολιτών….

Ο κύριοι λόγοι της «επένδυσης» η οποία, στην ουσία, έγινε με χρήματα των φορολογούμενων, ήταν  αφ ενός  η  επιστροφή των υποχρεώσεων στο πολιτικό σύστημα και αφ έτέρου η  διατήρηση των Πολιτών σ΄έναν…  ύπνο του δικαίου.

Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση σε όσους ψάχνονται και δεν καταπίνουν αμάσητα όσα σερβίρονται κυνικά, πλέον, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό….

Το σύστημα  νοιώθει πώς κινδυνεύει και δίνει…ρέστα στον αποπροσανατολισμό….Και βέβαια όλη αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να  υλοποιηθεί χωρίς την ύπαρξη πεμπτοφαλαγγιτών, προθυμογράφων και άλλων «ειδικών»….Τυχαία ήταν η δημιουργία ειδικού κλάδου «δημοσιογράφων» που δεν ξέρουν ούτε να σκεφτούν, ούτε να γράψουν;

Δεν σας κάνει  εντύπωση, για παράδειγμα, πώς η Κυρία Μπακογιάννη και η Συμμαχία της δεν  λείπουν ποτέ από παρουσιάσεις και τηλεοπτικά παράθυρα;

Δεν παραξενεύεστε πού ο συμπαθής, κατά τα άλλα, κύριος Κουβέλης μόνο από τά….σίριαλ των μεγάλων καναλιών λείπει;;; Μήπως έχει σχέση με την επιθυμία του συστήματος να ετοιμάσει και μια «αριστερή» λύση  που είναι  ακόμη και ….πρωθυπουργοποιήσιμη;;;

Δεν…εντυπωσιάζεστε  από τα αποτελέσματα των «δημοσκοπήσεων»  αλλά και την  προσεκτική επιλογή της παρουσίασής τους;

Και μην εκπλαγείτε αν «κάτι» συμβεί  και οι συνθήκες (έτσι όπως θα μας τις παρουσιάσουν ) γίνουν «έκτακτες» (μια έκρηξη στο Μετρό θα βοηθούσε  πολύ…) άρα θα δικαιολογούν ακόμη και την  αναστολή άρθρων του Συντάγματος ..

Στην θέση του κομμουνιστικού κινδύνου που επικαλέστηκαν το 1967 οι πραξικοπηματίες τώρα θα εφευρεθεί κάτι πιο ….σύγχρονο…

Και οι εκλογές θα…. «πρέπει να πάνε  πιο πίσω» , όταν οι Πολίτες  θα έχουν ….ξανασκεφθεί τις αποφάσεις τους και οι συνθήκες  θα είναι πιο ….ώριμες-με βάση τα συμφέροντα του συστήματος..

Ψαχτείτε και προετοιμαστείτε…Και μη μασάτε.

Add comment


Security code
Refresh