NEWSTRAP.GR

Μας φέρονται σαν σε…εχθρούς: αυτοκαθορίζονται ως «Κουίσλιγκ» *

E-mail Εκτύπωση PDF

1pareltaratsa(*Χωρίς προσχήματα πλέον η διάσταση πολιτικών-πολιτών)


Το χάσμα ανάμεσα στα πολιτικά μορφώματα της Μεταπολίτευσης και των πολιτών μεγαλώνει: έχουν υποχρεωθεί, επιλέξει, θέσεις που δεν μπορούν να περάσουν στον λαό-όπως προσβλητικά (να έχουν… δίκιο;) μας αποκαλούν.

 

Περιγράφουν με αντίθετες προς την πραγματικότητα των δρόμων μια άλλη, δική τους «αλήθεια» που βρίσκει ονειρικό ακόμη τον Ευρωπαϊσμό και την λαγνεία της Μεταρρύθμισης χωρίς να διερωτάται κανείς απλώς  το… γιατί.

 

Και κανείς πολιτικός ή «δημοσιογράφος» δεν απαντά στο στοιχειώδες: αφού χρωστούν τρις οι Η.Π.Α, η Γερμανία, η Ευρωζώνη, οι επιβοηθούμενες σε πείσμα –εδώ μόνον- του Νεοφιλελευθερισμού Τράπεζες, ουσιαστικά ο πλανήτης ολόκληρος, σε ποιον, τελικώς, τα χρωστούν;

 Το εξηγεί… μόνον (sic) μια παλιά ασπρόμαυρη ταινία του Αλαίν Ντελόν, όπου ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει πως δουλεύει το παρασκήνιο των εγκληματικών διαμεσολαβήσεων ανάμεσα σε Εξουσία, συμμορίες, εκδοτικά συμφέροντα.

 Είναι επίκαιρη. Τώρα που η πολυδιαφημισμένη Αντιτρομοκρατική Ομάδα της Γαλλίας δεν μπόρεσε να πιάσει τον τρελαμένο (;) ισλαμοναζιστή που σκότωνε εν ψυχρώ παιδάκια-καθόλου τυχαία Εβραιόπουλα..

 Τώρα που ταξιδεύουν τα «φορτηγά» πλοία γεμάτα άρματα μάχης, κρυφά, προς την Σαουδική Αραβία, μέσω… Πειραιά, κατά δήλωση του πλοιάρχου του σκάφους που έφερε τον λίαν αποκαλυπτικό τίτλο «American Alliance».

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΜΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ Η ΜΟΝΗ… ΕΝΟΧΗ!

 

 Γιατί τότε πρέπει να πει ποιος φταίει. Ποιος της δίνει τόσο ακατανόητα και αντιφατικά όρντινα. Φοβάται μήπως πει κανείς ότι… δεν φταίει αυτή!

Η Μέρκελ δεν έχει λόγο να φοβάται-είναι ….Φύρερ: σε «κείμενο εργασίας» το οποίο κατέθεσε η επικαλείται την αρωγή του «Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου». Λέει αυτό που μόνο να το σκεφτεί «καθεστωτικός» πολιτικός θα λιποθυμήσει από φόβο μαστιγώματος από τον, εκάστοτε, αλλοδαπό, υπερ-μάνατζερ!

 

 Η «ΔΕΞΙΑ» ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ….ΚΑΝΕΝΑ «ΟΧΙ»

Οι …εποχές του δεξιού Γκωλισμού- Καραμανλισμού παρήλθον(;), και τώρα πέφτουν-δεν πέφτουν τα ποσοστά, πρέπει οι χθεσινοί «ούλτρα-πατριώτες» που στελεχώνουν την ηγεσία της να δίνουν συνεχώς διαπιστευτήρια …νομιμοφροσύνης, αριστερά, δεξιά, πάνω-κάτω σε όποιον το απαιτεί.

 

 Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ…

 …και σε πείσμα του Μαρξ, της αλήθειας, της πραγματικότητας και κυρίως  της λογικής αγωνίζεται περιστασιακά κατά του κινήματος της …πατάτας και σταθερά υπέρ Βορειοαφρικανών ή Κεντροαφρικανών Εποίκων (με μοναδική απασχόληση την έξη προς την παρανομία) και σφόδρα αντικομουνιστών μεταναστών από τους χθεσινούς «χαμένους παράδεισους» του Τσερνιένκο ή του Τσαουσέσκου, στέλνοντας κατά χιλιάδες τους ψηφοφόρους σε Εθνοτικά ή νεοφασιστικά κόμματα.

 

  • Ο Μαρξ βέβαια πέρα από τα έχει σύρει στην πρακτική της  λεγόμενης μετανάστευσης, δεν ανέλυε τον κόσμο σε «καλούς» και κακούς γενικώς και αορίστως αλλά ανέλυε τον ρόλο, την πολιτική θέση, την κοινωνική στάση κάθε στρώματος-οι ξένοι δεν αποτελούν νησίδα εκτός του πολιτικού χάρτη. Ψιλά γράμματα αυτά για τους νέο-αριστερούς αυτά, ε;

 

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ουδείς μιλά για τα εξής, μήπως και κακοκαρδίσει τους …μεγάλους σιωπηλούς:

 

  • Για το ποια είναι η κυρίαρχη αντίθεση σήμερα, όπως έλεγαν οι μαρξιστές κάποτε… Διεθνώς και εντός συνόρων.
  • Για το μεγάλο παιχνίδι που είναι η γενικευμένη κατά Φρίντμαν, Πινοσετικού τύπου νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση με τους ανταγωνισμούς και τις κρίσεις και με την προδιαγραφόμενη  πλανητική σύγκρουση.
  • Για το πόσο γρήγορα προχώρησε η δήθεν «δημοκρατική» Γερμανία στην «Λέσχη του Βερολίνου» με τα 10 υποτακτικά κράτη-μέλη, λησμονώντας την Ευρωπαϊκή φενάκη των οικονομολόγων του πάλαι ποτέ Κ.Κ.Ε.- εσωτερικού που, κυρίως, την προμοτάριζαν…
  • Για  την διάσταση Η.Π.Α- «Λέσχης Βερολίνου» και την επικείμενη μέσω Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής εξαγωγή της αντιπαράθεσης στο μεγάλο, τελικό της πλαίσιο: την περικύκλωση της Κίνας…
  • Αλλά μιλούν που και που, μόνον για «αντιλαϊκά μέτρα», λησμονώντας την εν εξέλιξη τριτοκοσμοποίησή της Ελλάδας, Χωρίς πρακτικές αντιπροτάσεις για ανάπτυξη και έξοδο για την Κρίση.

 

 ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Επιτρέπεται να συζητάμε μόνον για τις εκλογές και το ευρώ

 

Υ.Γ. Σε ελληνικά χωρικά ύδατα, νότια της Κύθνου, εισήλθε στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου η τουρκική φρεγάτα Γκαζιαντέπ (GAZIANTEP), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ,

 Με βάση την ανακοίνωση, η φρεγάτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων στις 10 το πρωί, με βορειοανατολική πορεία πλέοντας το στενό του Καφηρέα. Την Τετάρτη είχε κάνει την βόλτα του στο Αιγαίο το γνωστό ερευνητικό Πίρι Ρέις, με την Άγκυρα να δηλώνει ότι δεν χρειάζεται άδεια από την Ελλάδα για ανάλογες κινήσεις, καθώς «δεν έχει προς το παρόν οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο».

 ΥΓ2. Με Ελεύθερους σκοπευτές στην Βουλή θα διασώσετε ανόητοι, το μη-Εθνικό πλέον, Ελλαδικό, τοκοεισπρακτικό, εξουσιαστικό μόρφωμα;

 

 ΜΑΚΗΣ   ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Add comment


Security code
Refresh