NEWSTRAP.GR

Eλλάδα όπως λέμε Κολομβία

E-mail Εκτύπωση PDF

11prison 1

Tου Κώστα Παππά

Τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την εγκληματικότητα στην Ελλάδα δείχνουν πόσο παραδωμένοι είναι πλέον η χώρα και οι πολίτες της στα χέρια οποιουδήποτε αδίστακτου εγκληματία. Θα ήταν τάχα υπερβολή να συγκρίνει κάποιος την κατάσταση με την Κολομβία ή και εκεί θα μιλούσαμε για λαϊκισμό; Τα στοιχεία πάντως δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και μόνο φόβο μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο για την εικόνα που διαμορφώνουν οι αριθμοί ,αλλά πολύ περισσότερο για την αδράνεια της πολιτείας.

Το χειρότερο όλων είναι οτι η εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει  πρόσωπο ή μάλλον δεν έχει κανένα πρόσωπο γι αυτό και έγινε εξαιρετικά επικίνδυνη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κάθε δύο μέρες έχουμε κια μια ανθρωποκτονία. Αν αυτό το στοιχείο δεν δημιουργεί φόβο τότε τί μπορεί να δημιουργήσει ;

Τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη άυξηση στον αριθμό των διαρρήξεων  σε σπίτια κάτι που πλκέον μπορεί να επιβεβαιώσει κάθε Έλληνας που είτε ο ίδιος είτε κάποιο συγγενικό ή φιλικό του πρόσωπο έχει πέσει θύμα διάρρηξης. Πέρα λοιπόν από την οικονομία και τα μνημόνια υπάρχει και μία καθημερινότητα που η όποια κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί . γιατί οι επιπτώσεις της σε ότι έχει μείνει ζωντανό ακόμα  στην κοινωνική και οικονομική ζωή, αλλά και στην κακή ψυχολογία του Έλληνα είναι ήδη ανυπολόγιστες.

Add comment


Security code
Refresh