NEWSTRAP.GR

Οριστικό: Δεν πληρώνουν αποζημιώσεις τα CDS…

E-mail Εκτύπωση PDF

 

1cutΤου Νίκου Κωτσικόπουλου

 

Δεν ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου CDS. H σχετική επιτροπή τραπεζιτών και ασφαλιστών της ISDA οργανισμού που εποπτεύει αυτά τα παράγωγα, απάντησε πριν από λίγο σήμερα ότι δεν συντρέχει λόγος για να καταβληθούν αποζημιώσεις, έχοντας δεχθεί όχι μόνον ένα, αλλά δύο σχετικά ερωτήματα- απαιτήσεις, από κατόχους συμβολαίων CDS που θα ήθελαν να αποζημιωθούν.

Τα ερωτήματα ήταν διατυπωμένα διαφορετικά για να «καλύψουν» την περίπτωση αποζημίωσης, αλλά ήταν φανερό, ότι το «σύστημα» έχει βαθμίδες και δεν μετρούν όλοι το ίδιο.

Για να το πούμε αλλιώς: Δεν είναι το ίδιο τα hedge funds οι «κακοί πειρατές του συστήματος», με τις τράπεζες και τους ασφαλιστές που είναι οι αποδεκτοί παίκτες. Όταν λοιπόν μετέχουν στο συμβούλιο που αποφασίζει, οι ασφαλιστές (που δεν θέλουν να πληρώσουν αποζημιώσεις) και οι μεγάλες τράπεζες οι οποίες έχουν συμφωνήσει να κουρευτούν αφού διασφαλίζονται με Αγγλικό Δίκαιο και εγγυήσεις, τα μεμονωμένα hedge funds που πήγαν να βγάλουν περισσότερα λεφτά, δεν έχουν τύχη. Κι αυτό φάνηκε…

 

Add comment


Security code
Refresh