NEWSTRAP.GR

Εζήλωσαν δόξαν …Τσαουσέσκου;

E-mail Εκτύπωση PDF

1fireathensΤου Μάκη Δεληπέτρου

 Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει στην κυβέρνηση: Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα, εκτός μιας θλιβερής περίπτωσης στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.

Γράφουν για την Άννα Διαμαντοπούλου ότι «έχει σύνδρομο Μαρίας Αντουανέτας». Ότι έχει αποκοπεί πλέον εντελώς από την πραγματικότητα.

Γνωστό blog αναφέρει πως βγήκε να προαναγγείλει πως έχει δώσει σχετικές εντολές για την ενδεικτική τιμωρία των μαθητών που μούντζωσαν στην παρέλαση των Ιωαννίνων (βλ. Κουρδιστό Πορτοκάλι) ενώ έχει τιμωρήσει ήδη όλους τους μαθητές της χώρας:

 

·         αφήνοντάς τους χωρίς βιβλία για μια ολόκληρη σχολική χρονιά

·          αφήνοντας τα ελληνόπουλα να κάνουν μάθημα σε κρύες και παγωμένες αίθουσες

·         αφήνοντας τα παιδιά της επαρχίας να περιμένουν επί ματαίω να περάσει κάποιο λεωφορείο για να τους πάει στο σχολείο τους

·         αφήνοντας τους γονείς των μαθητών χωρίς δουλειά, ως σταυροφόρος της τρόικας, των Μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων

·          αφήνοντας, το 2012, τα ελληνόπουλα να πεινούν.

 

 

Μπορεί να είναι και έτσι. Να έχουμε συμπεριφορά στυλ… Μαρίας Αντουανέττας!

Μπορεί και όχι. Προσωπικώς έντονη ηθικολογία και τιμωρητισμό, σε κράτος ένδειας θυμάμαι μόνο στην περίπτωση της Έλενας Τσαουσέσκου.

Ή στο σπίτι της θειας μου της Παρασκευούλας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η κ. Διαμαντοπούλου μπορεί να τιμωρήσει τους μαθητές. Δικαίωμα της είναι. Το πρόβλημα της είναι ότι δεν κατανοεί, δεν φαίνεται να μπορεί να κατανοήσει, πως στις παρούσες συνθήκες κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε τους μαθητές σε σύμβολα, μάρτυρες μιας γελοίας όσο και επικίνδυνης κατάστασης.

Η κ.Διαμαντοπούλου φαίνεται πως δεν κατανοεί πως τα παιδιά αυτά εάν τιμωρηθούν το μόνο σοβαρό που μπορεί να πάθουν, είναι να γίνουν σε δυο-τρία χρόνια… βουλευτές.

 

Δεν κατανοεί κανείς στην κυβέρνηση πως ό,τι και να συμβεί από εδώ και πέρα, ό,τι απευκταίο σε πολιτικούς, Τροϊκανούς, επιχειρηματίες της διαπλοκής μπορεί να τιμωρηθεί με 4-6 χρόνια φυλακή αλλά θα μετατρέψει σε «νέο σύμβολο αντίστασης τον όποιο δράστη, λογικό ή παράφρονα».

 

Ο.ΤΙ ΘΕΛΕΙ  ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΛΕΟΝ…

 Ο κ. Πάγκαλος με τις δηλώσεις του πως ήταν πάντα… Ευρωπαίος Φεντεραλιστής μας προβλημάτισε ακόμη πιο πολύ!

Δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με το σημαίνον στέλεχος του Κ.Κ.Ε στην οργάνωση Παρισιού, στα χρόνια της Χούντας;

Ήταν Ευρω-φεντεραλιστές τα στελέχη του Κ.Κ.Ε τότε, εκεί;

Περιττό να επισημάνουμε ότι λ.χ. η τιμωρία το 1973 των φοιτητών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για τις ελεύθερες εκλογές στα Πανεπιστήμια, την Δημοκρατία κ.λ.π., μόνο φήμη, θέσεις, πόστα ή στην καλύτερη περίπτωση… εκτίμηση έφερε στους τιμωρηθέντες.

Τον υπουργό Ν. Γκαντώνα, που… τιμωρούσε «προασπίζοντας τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας των σπουδαστών» ποιος τον θυμάται;

      ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…

Δεν νοιάζονται πλέον τα κυβερνητικά στελέχη για το τι θα πουν. Και από την άλλη είδατε την «Νέα Δημοκρατία» που… δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση να καταγγέλλει λ.χ. τις δηλώσεις Πάγκαλου; Το… Μνημόνιο την δεσμεύει και εκεί;

 Θα πείτε βέβαια οι παλαιότεροι ότι δεν σας παραξενεύουν όλα αυτά… Ότι θυμάστε π.χ. την περίπτωση του Δ.Ιωαννίδη που όταν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΔΥ.Κ  (στην εισβολή) έσπασε το εξωτερικό τζάμι του γραφείου του και έβγαλε το ακουστικό έξω για να  «πείσει», τον παρανοϊκό δικτάτορα, ότι βομβαρδίζεται η Λευκωσία, έλαβε την περιβόητη απάντηση:

«Μην ανησυχείς… ασκήσεις είναι!»

 

Υ.Γ. Αν έτσι που το πάνε ακούσετε τίποτε φασαρίες στους προσεχείς μήνες έξω από την Βουλή μην ανησυχήσετε:

«Ασκήσεις θα είναι…»

 

             ΜΑΚΗΣ   ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Add comment


Security code
Refresh