NEWSTRAP.GR

Η ιστορία κάνει πιάτσα στην Κολιάτσου;

E-mail Εκτύπωση PDF

1ERIKAΓράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

 

Ξύπνησα είδα το απίστευτο: «η Γερμανία δεν μπορεί να… επιτρέψει στην Ελλάδα…»

 

Από τα «επιβάλλεται» περάσαμε στα “forbidden”.

Δυστυχώς είμαι σε μια παρέα που τους… φορτώνουν διάφορα. Μια φορά ο Πάνος μου φόρτωσε κάτι ρέστους Γερμανούς κομμουνιστές. Παλιά, πολύ παλιά. Με ένα ανεκδιήγητο «Ρενώ Εσταφέτ» με γερμανικές πινακίδες κάναμε κάτι διαδρομές απίστευτες, για να βρούμε μια κορώνα διαφορικού. Το τι… μούτζες φάγαμε δεν λέγεται. Με ρώτησαν κάποια στιγμή «αν οι Έλληνες με αυτό που κάνουν μας… χαιρετάνε»!

-Οπωσδήποτε, είπα αρχικώς αλλά τελικά τους εξήγησα. Επιστρέψαμε σπίτι. Όταν κάποτε έφυγαν (οι Γερμανοί να το ξέρετε είναι σαν την ίωση, δεν φεύγουν εύκολα) ήρθε στο σπίτι η αγαθή Λάκενα, η θεια μου η Πόπη που με ρώτησε: «καλά τρελάθηκες; Έβαλες Γερμανούς σπίτι σου;»

Της είπα ότι δεν είναι Γερμανοί-γερμανοί, είναι καλά παιδιά και αντιφασίστες. Και η θεια μου είπε το αμίμητο που τότε μου φάνηκε αστείο και το έλεγα γελώντας:

«Οι γερμανοί παιδί μου, πάντα… Γερμανοί είναι»

Είχε δίκιο. Τόχουνε οι άνθρωποι. Διαβάστε τι είπε το πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας -και λοιπές μάντολες Κεφαλληνίας:

«Θα ήταν «καταστροφικό» να ...επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο BBC, επισημαίνοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση η Ευρωζώνη θα γινόταν «απίστευτα εξασθενημένη».

«Έχουμε πάρει την απόφαση να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά επίσης πολιτική ... Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας: "Δεν σας θέλουμε πια" ... Εξάλλου οι (ευρωπαϊκές) συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται: "Ποιος θα είναι ο επόμενος;" Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Προθέτει πως η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα «μακρύ και δύσβατο δρόμο» αλλά θα ήταν ένα «τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα» να εγκαταλείψει το ευρώ"

 

ΑΠΟ ΤΟ «ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΜΕ» ΣΤΟ… ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

 

Αν δεν καταλάβατε «οι γερμανοί πάντα Γερμανοί είναι».

Μην μου πείτε ότι είμαι ρατσιστής και λοιπά ευτράπελα και χρειαστεί να σας εξηγήσω τι λέει η επιστήμη περί γονιδίων και κληρονομούμενων συμπεριφορών, μεμονωμένων αλλά και  σχετικών με τον τόπο καταγωγής, βαριέμαι.

Και «οι γερμανοί πάντα Γερμανοί είναι».

Όπως η Ιστορία είναι μεγάλη πουτάνα. Αποδεδειγμένο. Δεν πέρασε μια γενιά και να πάλι, είμαστε στα ίδια. Στο…about.

Αλλά όλοι εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι ξέρουμε επίσης πόσο μεγάλη πόρνη είναι και η μπάλα. Αποδείχτηκε άλλωστε φέτος με το αποκλείστηκε η ομάδα. Στο 15ο λεπτό έκλεισα την τηλεόραση και είπα «θα μας την κάνει πάλι, δεν αντέχω να το δω»

Και μας την έκανε.

Η Γερμανία και η μπάλα είναι μεγάλες πουτάνες.

Αλλά αυτό δεν το ξέρουν οι… Γερμανοί. Γιατί πάντα «Γερμανοί» θα είναι. Αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Θα μας κάνουν την ζωή κόλαση και μετά θα ρωτάνε από πού πάνε για… Βερολίνο.

Ποιο Βερολίνο ρε μαλάκα Καραμήτρερ.

Οι άνθρωποι είναι τόσο γκάου που έχουν κάνει επτά (αρ.7) εκστρατείες κατά των Ρώσων. Με τα γνωστά αποτελέσματα.

Και τρεις καθόδους στα Βαλκάνια. Ελπίζω να μην ξεχνάω καμία.

Από τους Αλαμανούς έως τους δύο παγκοσμίους. Με τα γνωστά αποτελέσματα.

·       «Ένας δυνατός και συγκροτημένος άνθρωπος χωνεύει τις εμπειρίες του, όπως και τα επιτεύγματα και τα παραπτώματά του, όπως χωνεύει το κρέας, ακόμα κι όταν αναγκάζεται να καταπιεί μερικά σκληρά κομμάτια.»
Δεν το λέω εγώ. Ο αγαπημένος μου Φρίντριχ Νίτσε το έλεγε. Και αυτός, ήξερε.

 

Αν δεν καταλάβατε ο άνθρωπος δεν διδάσκεται από παρά μόνο από τις δικές του εμπειρίες. Να γιατί πέρασε τόσο εύκολα ξανά, ο όρος «δοσίλογοι» για αυτούς τους τύπους  που παριστάνουν, και τώρα, τους σώφρονες;

-Γιατί απλά είναι δοσίλογοι και το συλλογικό ασυνείδητο το έπιασε με την μία.

 

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: κάποια άλλη φορά θα σας εξηγήσω την εγκληματική συμπεριφορά του παππού μου. Ο τύπος ήταν τόσο καλός άνθρωπος τελικά, που απελευθέρωνε «γενικώς» αιχμαλώτους. Γενικώς, είναι τίμιο αυτό. Ειδικώς όμως, αν πρόκειται για Γερμανούς καθίσταται εκ του αποτελέσματος, εγκληματικό. Όσοι γύρισαν πίσω, γιατί το ταξίδι μέσω Γιουγκοσλαβίας αποδείχτηκε μακρύ, φρόντισαν για να συνεχιστεί «η παράδοσις του καταστήματος».

 

·       Και ναι, αυτόν τον Σόιμπλε πάντα τον φανταζόμουν με στολή των Waffen SS. Και ο εφιάλτης έδενε. Και την Μέρκελ με στολή της Χιτλερικής Νεολαίας. Και επίσης έδενε. Και πάρα πολλούς πολιτικούς σαν τον Αρτέμη Μάτσα στα έργα. Και, δυστυχώς, πάλι δένει…

 

 

 

     ΜΑΚΗΣ   ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Add comment


Security code
Refresh