NEWSTRAP.GR

Τελευταία υπόκλιση από τον ηθοποιό Σοφοκλή Πέππα

E-mail Εκτύπωση PDF

Επιμέλεια: Έρρικsopα Ρούσσου

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, ο ηθοποιός, Σοφοκλής Πέππας. Η επάρατος νόσος σίγασε για πάντα τη φωνή του Μπαμπαστρούμφ.

Ένας καλλιτέχνης με αγάπη για το θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο. Πρωταγωνιστής, του «Λούνα Παρκ», της «Λωξάντρας». Της θρυλικής, «Αίθουσας του Θρόνου». Το Εθνικό Θέατρο τον υποδέχεται με θέρμη. Η Επίδαυρος, με χειροκρότημα. «Πέρσες», «Αντιγόνη», «Έντα Γκάμπλερ». Η μεγάλη οθόνη, θα τον καλωσορίσει σε ταινίες του, « Η σκόνη που πέφτει», «Ένα γελαστό απόγευμα», «Το τραγούδι της επιστροφής», «Ο Τζώνυς Κελν κυρία μου» και «Έναστρος θόλος».

Το 2008, θα τιμηθεί με το Βραβείο Βεάκη.

Θα δανείσει με μεγάλη επιτυχία τη φωνή του στον «Μπαμπαστρούμφ». Μικροί και μεγάλοι, θα τον αγαπήσουν στην παιδική σειρά «Στρουμφάκια».

Συγγενείς και φίλοι του αγαπημένου ηθοποιού θα πουν το τελευταίο αντίο αύριο, Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

«Ο Σοφοκλής Πέππας, που χάθηκε σήμερα, υπήρξε ένας αθόρυβος αλλά ακούραστος εργάτης του ελληνικού θεάτρου» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. «Στη μακρόχρονη διαδρομή του, κέρδισε με τη χαμηλόφωνη αλλά ουσιαστική παρουσία του, το ήθος του και την ευγένεια του χαρακτήρα του, το σεβασμό και την εκτίμηση τόσο των συναδέλφων του όσο και του κοινού» πρόσθεσε, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Add comment


Security code
Refresh