NEWSTRAP.GR

Έχουμε ανάγκη τον Fox Mulder για να προβλέψουμε χρεοκοπίες κ.λ.π. απίθανα;

E-mail Print PDF

1filesmuldeΓράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

Ο Σωτήρης ο Στανωτάς είναι από τους τύπους που σύμφωνα με τις… ανθρωπολογικές μελέτες μου (!)  ανήκει σε  έναν  από τους 50 βασικούς ανθρώπινους τύπους, σε εκείνον που αν ζούσε ο Λομπρόζο ή είχαν αφήσει να συνεχιστούν οι έρευνες του, θα χαρακτήριζε «χωρίς προκαταλήψεις, εύθυμο, υψηλής κοινωνικότητας, ελκτικό, κοινωνικό», που αντιστοιχεί σε ψηλούς, αδύνατους, με πλούσια κόμη κ.λ.π. Mendelian inheritance.

Σωστά, άλλωστε είναι Ολυμπιακός. Θα μου πείτε τι σας νοιάζει; Τέτοιοι τύποι έλκονται, υγιώς, από το παράδοξο, σε αντίθεση από τους μυστικοπαθείς που παγιδεύονται από τις υστερόβουλες μεθοδεύσεις.

Πάλι τι σας νοιάζει…

Νοιάζει εμένα που έχω μια παράξενη ιστορία να πω.

Το 1990 εργαστήκαμε μαζί στο Seven-X. Εκεί λοιπόν του έφεραν για να προσλάβει ένα ψιλοφευγάτο τύπο, που εκ πρώτης όψεως έδειχνε …νορμάλ.

Του μίλησε 10 λεπτά και πολύ ήταν, επρόκειτο ανθρωπολογικώς κατ΄εμέ για «Homo mediteraneus εξωτερικώς, με πολλαπλά εν δυνάμει στοιχεία ψυχολογικώς και πλούσια εσωτερική ζωή αλλά όχι εσωστρεφή κατά Γιουνγκ» και άγνωστο γιατί, τον προσέλαβε.

Διότι ο τύπος ήταν λίγο «λαχείο»: κοίταγε τις νύχτες για Χόμπι ποια συγκεκριμένα Δημόσια κτίρια φωτίζονται και πώς, τι ακολουθεί μετά, αν υπάρχουν παράξενα μηνύματα στις Μικρές Αγγελίες, διάβαζε ένα σωρό περιοδικά και βιβλία μυστηρίου και αποδελτίωνε ειδήσεις σχετικές με παράξενες έρευνες (που κανείς δεν έδινε σημασία) και τέτοια παλαβά.

Μια μέρα κάθισε και μελέτησε στοιχεία Άμπωτης, πλημμυρίδας -flood tide, έθιμα του… Ραμαζανιού και ημερομηνία, έλευση Πανσελήνου κ.α. και μια μέρα πήγε και του είπε «ξέρεις αφεντικό, η επέμβαση στο Ιράκ θα γίνει την τάδε ημερομηνία!»

Τέτοιους τύπους στον Πειραιά τους λέμε «φρούτα». Το παράξενο είναι ότι την συγκεκριμένη μέρα, εκδηλώθηκε η επίθεση του άλλου χοντρού, του Σβάρτσκοπφ!

Το έπιασε ο Fox Mulder του Στανωτά και ο θεωρητικός αναλυτής του ελληνικού Επιτελείου-δουλεύοντας αλλιώς αυτός…

Για αυτό τον ήθελα σήμερα τον… φευγάτο:

·        Επειδή ο Γιούνγκερ μας ξεκαθάρισε τι πρέπει να… ψηφίσουμε, άρα και ότι θα γίνουν εκλογές.

·        Επειδή ο  νομπελίστας και βάλε Κρούγκμαν προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα ενώ η Πορτογαλία θα καταφέρει να μείνει εντός της ζώνης του ευρώ. «Αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος», πρόσθεσε.

 

·        Η Standard & Poors ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει την μακροπρόθεσμη CC και την βραχυπρόθεσμη C πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε selective default, εξαιτίας της υιοθέτησης της νομοθεσίας για τα CACs από την ελληνική κυβέρνηση. Όπως επισημαίνει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, η υποβάθμιση της Ελλάδας σε SD έρχεται μετά από την εισαγωγή (από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης) των ρήτρων συλλογικής δράσης (CACs)

 

·        Επειδή Αντίστοιχη της ανακοίνωσης-απάντησης του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών στην χθεσινοβραδινή υποβάθμιση της Ελλάδας, ήταν και η αντίδραση του προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

 

·        Επειδή αν είχε γίνει αυτό πρόπερσι θα υπήρχαν αποταμιεύσεις για να ανταπεξέλθουμε σε περίπτωση πλήρους χρεοκοπίας ενώ φέτος έχουν εξαντληθεί μετά από τόσα μέτρα

 

·        Επειδή, κυρίως, όπως αποκαλύφθηκε… τώρα, στα Wikileaks οι πράκτορες 001 και 101 είχαν αποκαλύψει ότι η Ελλάδα είχε κάνει επαφές από το 2009 με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο-επί Παπαθανασίου- και εδώ μας έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν»!


Για αυτό ήθελα να είναι εδώ ο «φευγάτος του Σωτήρη» να μας πει τα «μερομήνια» για το τι θα γίνει στην συνέχεια!

Αλλά προφανώς ακόμη και ο φευγάτος θα μπόρεσε να βρει καμιά γκόμενα και προφανώς τώρα κυνηγάει τον ήλιο,στο Λιβυκό ή ακόμη παρακάτω…

Από την άλλη τι παραπάνω θα μας έλεγε από όσα έχει γράψει εδώ το …super team;

Τίποτα. Για αυτό διαβάζετε Newstrap.gr. Τα λέμε όλα από πριν. Και για μερικούς δεν είναι …ενημέρωση.

Είναι κάτι σαν την κατάρα του Ραμσή του Β΄ και του Τουταγχαμών μαζί.

Νύχτα θα φύγουν και να με θυμάστε.

Και ας μην είμαι σαν τον φευγάτο τον χοντρό!

 

                     ΜΑΚΗΣ   ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

 

 

Add comment


Security code
Refresh