NEWSTRAP.GR

Κομοτηνή: Ένα περιστατικό-καθρέφτης χιλιάδων ομηριών

E-mail Print PDF

Ρεπορτάζ: Έρρικα Ρούσσουkarampina

Με μια κυνηγετική καραμπίνα στο χέρι, ένας άνδρας εισβάλει σε εργοστάσιο στην Κομοτηνή.
Με έξι σφαίρες θα τραυματίσει τον ιδιοκτήτη, έναν εργαζόμενο κι έναν αστυνομικό που θα σπεύσει στο περιστατικό.
Με το ίδιο όπλο θα κρατήσει ομήρους δύο γυναίκες.
Με ποια δικαιολογία, όμως, ένας άνθρωπος προκαλεί τον πανικό;



Απόγνωση; Μίσος; Ψυχολογικά προβλήματα θα απαντήσουν οι περισσότεροι. Κανείς δε γνωρίζει την αλήθεια, ωστόσο, έως αυτήν την ώρα, περικυκλωμένος από τα ΕΚΑΜ, ένας άνδρας είναι υπεύθυνος για ομηρία.

Είναι σεσημασμένος; Έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο; Ποια τα στοιχεία αυτού του ανθρώπου που έσπειρε τον τρόμο στην κομοτηνή;

Είναι απολυμένος εργαζόμενος της Athens Airways. Πατέρας δύο παιδιών. Ένας άνεργος που πίστεψε στην υπόσχεση εκείνου που πριν λίγο πυροβόλησε. Να επαναπροσληφθεί σε εταιρεία του ίδιου επιχειρηματία, που έχει ως δραστηριότητα την κατασκευή πλαστικών κάδων απορριμμάτων για ανακύκλωση.

Υπάρχουν πολλά είδη ψυχογεννών ασθενειών. Για κάποιες από αυτές δεν ευθύνεται ο ασθενής αλλά το περιβάλλον του.

Το όπλο αυτού του ανθρώπου οπλίστηκε από απόγνωση που οδήγησε στην τρέλα.

Ομηρία για μια θέση εργασίας. Αλήθεια πώς το σκέφτηκε; Δεν το σκέφτηκε, δυστυχώς, το αντέγραψε. Το μιμήθηκε από την ομηρία που υφιστάμεθα ως έθνος εδώ και τόσα χρόνια. Μια ομηρία στο όνομα της οποίας μας αποσπούν εδάφη, χρήματα και το σημαντικότερο, αξιοπρέπεια.

Η κοινωνία, ως άλλες ΕΚΑΜ, περικυκλώνει τους δράστες, όμως δεν επεμβαίνει, αδρανοποιημένη, παθητική, παρακολουθεί..."τις ειδήσεις των 20:00". 

Add comment


Security code
Refresh