NEWSTRAP.GR

Απαντήστε μας κύριε Σπυρόπουλε

E-mail Εκτύπωση PDF

ika-540x270

Tου Κώστα Παππά

Το αμαρτωλό ΙΚΑ, δικαιολογεί ακόμα περισσότερο τον τίτλο αυτό. από τα όσα ευθαρσώς παραδέχεται στον αέρα των καναλιών τις τελευταίες μέρες ο Διοικητής του Ιδρύματος κος Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Μόνο που ο κος Σπυρόπουλος στην καλύτερη περίπτωση θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μόνο και μόνο από την παραδοχή μιας κατάστασης που τους τελευταίους μήνες είναι μια πραγματικότητα κωμικοτραγική και που εμπλέκει και τον ίδιο  ο οποίος ελέγχεται ηθικά για τη στάση του στην περίφημη υπόθεση των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ και των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Να πως έχουν τα πράγματα. Εδώ και πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ είναι απλήρωτοι και ως εκ τούτου δεν καταβάλουν και τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ , του οποίου Διοικητής είναι ο κος Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ως εδώ όλα καλά, η μάλλον φυσιολογικά. Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2012 θεωρείται φυσιολογικό να μην πληρώνονται για κάποιους μήνες οι εργαζόμενοι. Πάμε όμως παρακάτω ο κος Σπυρόπουλος΄φέρει και μια δεύτερη ιδιότητα , αυτή του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ. Ε και θα μπορούσε να πει κάποιος , είναι ασυμβίβαστη η μία με την άλλη ιδιότητα; Η απάντηση θα ήταν ναι αν μιλούσαμε για ένα πραγματικά Ευρωπαϊκό κράτος που οι κατέχοντες κομματικές θέσεις δεν έχουν και σχέση με την κατάληψη διοικητικών θέσεων του κράτους.

Αλλά εδώ είναι Ελλάδα και συνηθίζεται αυτές τις κομβικές για τον κρατικό μηχανισμό θέσεις να τις καταλαμβάνουν πρωτοπαλίκαρα του κομματικού μηχανισμού ως μια νέα  Σοβιετική Ένωση ένα πράγμα. Μπορεί λοιπόν για την αρρωστημένη μας νοοτροπία να μην υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο αυτές θέσεις, αλλά έλα που δεν μπορεί να κολλήσει σε οποιαδήποτε λογική ο άνθρωπος που διοικεί αυτ'η τη στιγμή το ΙΚΑ και πρέπει να κάνει έναμ τιτάνιο αγώνα κατά της εισφοροδιαφυγής να είναι ταυτόχρονα Γενικός Διευθυντής σε ένα κόμμα που εισφοροδιαφεύγει.

Ο κος Σπυρόπουλος αντ' αυτού περιφέρεται στα κανάλια και τα λέει όλα αυτά χωρίς να κοκκινίζει και παραμένει στις δύο θέσεις του, χωρίς να δείχνει την ευθιξία που θα περίμενε κάποιος να παραιτηθεί μιας εκ των δύο, κι όμως και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Πως θα κρίνατε κύριε Σπυρόπουλε αλήθεια αυτή την ιστορία αν την αντιμετωπίζατε λίγα χρόνια πριν από άλλη κυβέρνηση; Φαντάζομαι ότι ως έξυπνος άνθρωπος θα την στηλιτεύατε, η μήπως όχι;   

 

Add comment


Security code
Refresh