NEWSTRAP.GR

Το Πα.Σο.Κ. δίνει τέλος και στον ….θάνατο!!

E-mail Εκτύπωση PDF

1nekrotafΓράφει ο Απολιτικός

 

-Μια  «ρεαλιστική πρόταση»  στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το νεκροταφείο της Γλυφάδας και «είναι στα μέτρα σας» κ. Παπακωνσταντίνου.

 

Πρέπει να είμαστε πολύ τυχεροί, όσοι είχαμε την ευκαιρία, αλλά κυρίως την υπομονή να παρακολουθήσουμε τη τελευταία συζήτηση στη Βουλή, για τα ενεργειακά,

 

 για το πρόγραμμα Ήλιος, για την «αξιοποίηση»  του αεροδρομίου του Ελληνικού και για πολλά άλλα, όπως και για το… νεκροταφείο της Γλυφάδας!

 

Θαυμάσαμε το ήθος, το ύφος, την ευρύτητα των γνώσεων, την πολυπραγμοσύνη και κατ' εξοχήν την αποτελεσματικότητα των Ελλήνων βουλευτών.

 

Απ' όλη τη συζήτηση φάνηκε καθαρά ότι κύριο μέλημά τους δεν είναι άλλο από το να μας εξασφαλίσουν ένα κόσμο ονειρεμένο και όχι αυτόν που μας είχαν «σιάξει» στο παρελθόν και φυσικά σε καμία περίπτωση σ' αυτόν το θλιβερό που ζούμε σήμερα.

 

Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Δηλαδή, οι πιο πολλοί «στην κοσμάρα τους».

Τούτη τη φορά όμως ξεπέρασαν εαυτόν.

Δεν περιόρισαν το ενδιαφέρον τους στους  ζωντανούς πολίτες, αλλά  επιχείρησαν να ασχοληθούν και με ρυθμίσεις που αφορούν  στη «μετά θάνατον ζωή», σε.. επίγειο όμως, νομοθετικό πλαίσιο.

Με άλλα λόγια, «ενδιαφέρθηκαν» για το πρόβλημα του νεκροταφείου της Γλυφάδας!

 

Ο κος Παπακωνσταντίνου κρατώντας ως συνήθως σθεναρή στάση και γνωρίζοντας σαφώς σε βάθος, όπως φάνηκε, το πρόβλημα, αρνήθηκε να δεχθεί σχετική τροπολογία (μία από τις είκοσι, που είχαν κατατεθεί).

 

Έκρινε λοιπόν ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο δήμο Γλυφάδας, λόγω έλλειψης χώρου για την ταφή των νεκρών συμπολιτών μας, μιας και υπάρχει σύγκρουση «απόψεων» ανάμεσα  στις υπηρεσίες του «δικού του»  υπουργείου – όπως τόνισε – και τις αυθαιρεσίες του δήμου που είχε προχωρήσει σε κατασκευή αυθαιρέτων κτισμάτων σε χώρο που είχε επιλέξει ο δήμος για δημιουργία νέου νεκροταφείου και μάλιστα κοντά σε κατοικημένη περιοχή.ΩΈτσι,όπως είπε ,το θέμα έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα !!!!!!

Πρόκειται για γνωστή επαναλαμβανόμενη φράση, που χρησιμοποιεί το αστικό κράτος, προκειμένου να ρυθμίζει με τη δέουσα αυστηρότητα τις παραβάσεις των πολιτών του, στο πλαίσιο  του πνεύματος διαπαιδαγώγησης.

Αποτελεί  μετεξέλιξη της έννοιας που χρησιμοποιούσαν οι ρωμαίοι «παραπομπή στις καλένδες» και αποτυπώνει σε κόσμια γλώσσα, αυτό που λέει ο λαός μας «πιάσ' τ' αυγό και κούρευ' το».

 

Και καλά οι ζωντανοί που μπορούν να περιμένουν. Οι νεκροί όμως;;; !!!!!

 

Μάταια ο συνετός και έμπειρος θεματοφύλακας του ήθους του κοινοβουλίου προσπάθησε να σώσει το κύρος και την εικόνα του αποσυντεθειμένου ΠΑΣΟΚ και να τον μεταπείσει, καλώντας τον να αναλογισθεί τις «τεράστιες συνέπειες» που  θα προκύψουν από την επιμονή του να αρνείται την άμεση διευθέτηση του προβλήματος.

Επικαλέσθηκε – ματαίως είναι αλήθεια – ειδική μελέτη που είχαν καταθέσει οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Είδε και απόειδε ο άνθρωπος, και  στο τέλος συνέστησε στον «νεώτερό του» υπουργό να «μελετήσει»  το θέμα, παρά τον «αυξημένο φόρτο» εργασίας του και να ξαναφέρει σύντομα το θέμα στη βουλή με «κανονική» νομοθετική ρύθμιση.

 Έτσι τελειώνουν όλα τα θέματα που δεν έχουν προσυμφωνηθεί, σύμφωνα με τη «πάγια»διαδικασία.

Όμως δεν μπορεί, κάτι άλλο θα είχε στο νου του ο «δαιμόνιος» υπουργός.

 Η πείρα του στη διαχείριση πολύπλευρων, πολυσύνθετων και δυσεπίλυτων προβλημάτων σε συνδυασμό με τη διεθνή του ενασχόληση, με οδηγεί στη σκέψη, ότι μάλλον υιοθέτησε την πολιτική του Giulio Cesare Fava, του δημάρχου της μικρής πόλης  (4.000 κατοίκων) Falciano del Massico, που βρίσκεται 50 χιλ. βόρεια της Νάπολης, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα αντιμέτωπος με ένα παρόμοιο πρόβλημα.

 

Όπως δήλωσε λοιπόν στο Associated Press (15 Μαρτίου La Stampa) :

 «Δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες θέσεις και οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, γι 'αυτό εξέδωσα ένα τολμηρό διάταγμα στο οποίο είπα:”Ενώ περιμένουμε την κατασκευή του νέου κοιμητηρίου, σας δίνω την εντολή να μην πεθάνετε, ώστε να μην έχουμε προβλήματα».

 

Όπως το ξαναβλέπω λοιπόν το ζήτημα, μάλλον πρόκειται να ακολουθήσουμε πολιτική  Fava.

 Υ.Γ. Το σημερινό σχόλιο δεν υπεισέρχεται στα σοβαρά ζητήματα αξιοποίησης του αεροδρομίου, αναδάσωσης της Πεντέλης, του προγράμματος Ήλιος, η συζήτηση των οποίων κατέδειξε την αθλιότητα του πνεύματος της συναίνεσης, που εκδηλώνεται απροκάλυπτα πλέον και φαίνεται  να διακατέχει τις παρατάξεις που στο παρελθόν εναντιώνονταν κατ' επανάληψη η μια στις προτάσεις της άλλης.

Add comment


Security code
Refresh