NEWSTRAP.GR

Η Αυστραλία διεξάγει ένα μυστικό πόλεμο στην Αφρική

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση του Εργατικού κόμματος της  Julia Gillard έχει αναπτύξει σώμα ειδικών δυνάμεων, οι οποίες διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς στολές, σε διάφορες αφρικανικές χώρες μεταξύ των οποίων στη Ζιμπάμπουε, στη Νιγηρία και στην Κένυα, αποκαλύπτει η σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα The Age (13 Μαρτίου, 2012).


Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία πραγματοποιεί συντονισμό συγκεκαλυμμένη δράση σε περίοδο ειρήνης, σε συντονισμό των  μυστικών  υπηρεσιών της με στρατιωτική μονάδα. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τα πρότυπα  από των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει εργάζονται πλέον συνεργασία  της CIA και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων σε κράτη με τα οποία έχουν  επίσημα ειρηνικές σχέσεις.
Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Αυστραλία είχε προσφέρει τη βοήθειά της στις  Ηνωμένες  Πολιτειες κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον του  Ιράκ το 2003.  το σώμα αυτό των ειδικών δυνάμεων  (SAS)  ήταν ένα από τα πρώτα ξένα στρατεύματα που εισχώρησε στο ιρακινό έδαφος στο έδαφος, προκειμένου να προσδιορίσει στόχους για τους βομβαρδισμούς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αυστραλιανή 4η στρατιωτική  μοίρα της SAS, ανέλαβε διάφορες αποστολές στην Αφρική, κυρίως την παρακολούθηση  και απομάκρυνση  αυστραλιανών υπηκόων οι οποίοι είναι θύματα  τρομοκρατικών ομάδων.
Στην πραγματικότητα όμως  οι αυστραλιανές δυνάμεις είναι δυνατόν να  χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των μυστικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και στοχευμένων δολοφονιών.
Η κατάσταση αυτών των μαχητών είναι απροσδιόριστη τόσο από την άποψη τής αυστραλιανής νομοθεσία, όσο και από την άποψη του διεθνές δίκαιο.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό video, στον ακόλουθο σύνδεσμο, των National Times της Αυστραλίας.

 

http://www.brisbanetimes.com.au/opinion/political-news/the-secret-soldiers-20120312-1uwk0.html#ixzz1p9VkiLPC

Add comment


Security code
Refresh