NEWSTRAP.GR

Δεν θέλει να είναι «εξαρτημένος» από άλλο κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς...

E-mail Εκτύπωση PDF

1Samaras 1Την πολυπόθητη αυτοδυναμία προκειμένου- όπως υποστηρίζει – να μπορεί να παίρνει αποφάσεις, ζήτησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ.

 Ο κ. Σαμαράς επιμένει σε εκλογές στις 29 Απριλίου ή τις 6 Μαΐου  

ενώ ζητάει αυτοδυναμία για να μπορέσει να παίρνει αποφάσεις.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ «επανεμφανίστηκε» με  τηλεοπτική  συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, καθώς το τελευταίο διάστημα μάλλον «μονοπωλούσε» αντ αυτού  τα θέματα της ΝΔ ο εκπρόσωπος  Τύπου κ. Μιχελάκης. 

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «θέλει συγκυβέρνηση για να σωθεί το ίδιο και όχι για να σωθεί η χώρα», ενώ ο ίδιος όπως είπε, επιδιώκει την εθνική συνεννόηση. 

 

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα αγκαλιάσω το σύνολο του κόσμου. Για να μπορέσεις όμως να επιτύχεις τη συνεννόηση και να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη. Δεν μπορώ να είμαι εξαρτημένος από άλλο κόμμα, γι' αυτό ζητώ αυτοδυναμία», εξήγησε.

  

 «Οι εκλογές είναι βαλβίδα που θα εκτονώσει την κατάσταση» και το «δίλημμα είναι σταθερότητα ή αστάθεια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, κόβοντας κάθε συζήτηση για συγκυβέρνηση.

«Το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να είναι "αρχίζουμε", αλλά "βοήθα Παναγιά"», σχολίασε.

 

Κατηγόρησε την Αριστερά ότι «κερδοσκοπεί πάνω στην απελπισία του κόσμου» ενώ χαρακτήρισε “κομματίδια”τα μικρά κόμματα της ακροδεξιάς, που όπως είπε αποσκοπούν να ανακόψουν την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Επανέλαβε το κάλεσμα για "πανστρατιά", τονίζοντας πως "όποιος θέλει, μπορεί να έρθει, αρκεί πρώτα να θεραπεύσει τα τραύματα, τα οποία έχει δημιουργήσει στην παράταξη".

 

Υποσχέθηκε ριζικές αλλαγές στη δομή του κρατικού μηχανισμού. Μίλησε για ολιγομελές Υπουργικό συμβούλιο και για διαχωρισμό εξουσιών.

“Όταν είσαι υπουργός, δεν θα μπορείς να είσαι ταυτόχρονα βουλευτής», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

 

 Ο Πρόεδρος της ΝΔ έδωσε ως θέματα προτεραιότητας για το κόμμα του:: 

Aνάπτυξη και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας και της Δημόσιας περιουσίας.

Επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ και εκτίμησε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνές επίκεντρο και ίσως τεράστιος παραγωγός ενέργειας, φυσικού αερίου, ενώ έμφαση έδωσε και στον τουρισμό.

 

Επανέλαβε  την πρόθεσή του για επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τη δημιουργία ανεξαρτήτων οικονομικών ζωνών. 

 

Είπε ότι θα δοθεί βαρύτητα στην πάταξη της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.

Πρότεινε τη δημιουργία χώρων κράτησης- φιλοξενίας των παρανόμων μέχρις ότου αυτοί απελαθούν.

Μίλησε για ανακατάληψη της Αθήνας και ανέφερε ότι θα αλλάξει το σχετικό Νόμο Ραγκούση.

 

Σχολιάζοντας τις δραματικές ώρες που ζουν πολλοί Έλληνες-όπως είπε- τόνισε ότι η ΝΔ έχει καταγράψει τις αδικίες που έχουν γίνει και υπενθύμισε τη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους πολύτεκνους.

 

Επανέλαβε ακόμη τα περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την απόδοση ευθυνών για το πως η Ελλάδα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο.

 Για τις πρόσφατες επισκέψεις του σε Ισπανία και Πορτογαλία είπε ότι αποσκοπούν  σε ένα «κοινό μέτωπο» για αύξηση των πιέσεων, αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη.

 

Η newstrap σημειώνει:

 

Η επιθυμία του κ. Σαμαρά για πολιτική «απεξάρτηση» φαντάζει έως και δύσκολη, λόγω και των τελευταίων δημοσκοπήσεων και των προβλέψεων για πολυκομματική Βουλή...

Συνήθισε να ...πίνει καφέ στο Μαξίμου και να προσφέρει συντροφιά «ασφάλειας» στην Κυβέρνηση Παπαδήμου !

Έτσι απώλεσε το δικαίωμα να χαρεί την κομματική ελευθερία την οποία κατέκτησε, όταν γκρεμίστηκαν οι τοίχοι της «Μητσοτακικής Βαστίλης» . Τώρα θα περιμένει τα αποτελέσματα των εκλογών που άλλωστε όλοι μας με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε!

 

Add comment


Security code
Refresh