NEWSTRAP.GR

Τη «Λέσχη του Βερολίνου» ίδρυσαν οι … «ευρώφιλοι»!!

E-mail Εκτύπωση PDF

1guidowesterwelleΤην πρόθεση  δέκα χωρών να δημιουργήσουν το “Club του Βερολίνου” γύρω από τη Γερμανία, προκειμένου να επανενεργοποιήσουν  το γερμανικό σχέδιοανακοίνωσε ο  Guido Westerwelle μια ημέρα μετά από δείπνο που παρέθεσε στο Βερολίνο.

 Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας είχε καλέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του, που θεωρεί ότι είναι περισσότερο " φιλοευρωπαϊστές", -και προέρχονται από την Πολωνία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, τη Πορτογαλία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Δανία και τη Γαλλία- (οι δύο τελευταίοι ήσαν απόντες).

Σύμφωνα με την ισπανική ABC, ο στόχος του Westerwelle είναι :
 να δημιουργήσει ένα είδος «λέσχης» που θα αναλαμβάνει να αναπτύξει τρόπους ώστε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για μια ενωμένη Ευρώπη, στις  στιγμές της σημερινής κρίσης.

Η ομάδα αυτή πρέπει να συναντάται  τουλάχιστον τέσσερις φορές κάθε μήνα και να καλύπτει θέματα όπως την ενίσχυση του συντονισμού της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής, τις προσπάθειες για τη σταθεροποίηση του ευρώ και της ανάπτυξης, καθώς επίσης τον έλεγχο των συνόρων ή την  πολιτική της ασφάλειας. Στο τέλος θα παρουσιάσει  κείμενο με τα πορίσματά της.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη  στις 9 Μαρτίου, σε μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών ο Γκουίντο Westerwelle δήλωσε ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής
της ιδέας για την  επανέναρξη της συζήτησης σχετικά με την ανάγκη για ένα Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ζήτημα για το οποίο δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

 

 

Και ένα σχόλιο: Μετά από όλα αυτά αναρωτιέται κανείς, τι χρειάζονται ακόμη κι αυτά τα εκλεγμένα όργανα της ΕΕ και οι καινούργιες “συνθήκες” για τις δημοσιονομικές ρυθμίσεις και τον έλεγχο του προϋπολογισμού, τη στιγμή που απροκάλυπτα (επίσημα) πλέον, εμφανίζεται ο πυρήνας  και το κέντρο αποφάσεων, για όλους εμάς τους υπόλοιπους !!

Add comment


Security code
Refresh