NEWSTRAP.GR

Άσαντ: Πολιτικές συμβουλές δια στόματος πεθερού!

E-mail Εκτύπωση PDF

Επιμέλεια: Μαρία Χάλαρηasant

Συμβουλές διαχείρισης της διεθνούς κριτικής για την αιματοχυσία στη Συρία, δια στόματος πεθερού φαίνεται ότι δεχόταν ο Μπασαρ αλ Άσαντ.
Ο Φαουάζ Αχράς είναι μεγαλοκαρχαρίας των επιχειρήσεων στο Λονδίνο, καρδιολόγος και πατέρας της συζύγου του Άσαντ.  
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian,  ο Αχράς χρησιμοποίησε τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου, στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα στο Σύρο πρόεδρο, για να τον βοηθήσει να εξωραΐσει την καταστολή.


Συνολικά υπεκλάπησαν 3.000 μηνύματα από τον Ιούνιο ως τον Φεβρουάριο του 2011. Από αυτά προκύπτει πως ο Αχράς πρότεινε 13 διαφορετικούς τρόπους στον Άσαντ για να παραπλανήσει την διεθνή κοινότητα ως προς αιματοκύλισμα στη Συρία, στρέφοντας το βλέμμα της «σε άλλη κατεύθυνση».
Ο καρδιολόγος σε ένα από αυτά κατηγόρησε ανοιχτά και το BBC για την επιμονή του να προβάλλει εικόνες από τους αποτροπιασμούς στη Συρία, την ώρα που η Λιβύη ήταν λίγο πριν την απελευθέρωση από τον Καντάφι.
Η εφημερίδα, όπως και το πρακτορείο Ρόιτερς, προσπάθησαν να εντοπίσουν τον επιχειρηματία χωρίς αποτέλεσμα.
Σημειώνεται από την Guardian, πως ο Αχράς είχε πολλές σχέσεις με διπλωμάτες, μεγαλοστελέχη Βρετανικών κυβερνήσεων, συμβούλους και η στήριξη του στο απολυταρχικό καθεστώς του Άσαντ θα προκαλέσει σάλο και στην Αγγλία.

Add comment


Security code
Refresh