NEWSTRAP.GR

Τι κοινό έχουν οι σήριαλ κίλλερ και οι… πολιτικοί;

E-mail Εκτύπωση PDF

1SilenceΓράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

 

Υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία των «πολιτικών υπηρετών» μας και των… σήριαλ κίλλερ: και οι δυο έχουν μέθοδο δράσης, το αποκαλούμενο και Modus operandi.

 

Εδώ αρχίζουν οι διαφορές: ο σήριαλ κίλλερ δεν σκοτώνει για το χρήμα. Θέλει να γίνει γνωστή η δράση του. Ή …το κάνει, αρρωστημένα, κέφι. Συχνά είναι ιδιαζόντως ευφυής και όχι μόνον «καπάτσος» ή γενικώς αμείλικτος στις επιδιώξεις του. Βλέπετε ο ιδρυτής του προφάιλινγκ, ο Τζων Ντάγκλας  τα έχει εξηγήσει κάτι τέτοια.

 

Ο σήριαλ κίλλερ συχνότατα έχει πρόβλημα με την μανούλα του ή τον κακό μπαμπά του. Και επιλέγει με αυτό το «θυματολογικό κριτήριο» τους στόχους του.

 

Ο πρώην τυροπήκτης ή η πρώην τσοπανοκουλτουριάρα πολιτικός που προσπαθεί να «ανέβει κοινωνικά», έχει πρόβλημα, απεχθάνεται και περιφρονεί όλη την κοινωνία. Θέλει να αποκτήσει «στάτους» ακριβώς επειδή μισεί όλον τον κόσμο και τον ντουνιά.

Και δεν έχει μοτίβο… δράσης: θα κάνει τα πάντα, θα λιώσει κάθε ένα που θα βρεθεί μπροστά του για να μην ξαναβρεθεί με άσπρη κάλτσα και παπούτσια με καμπανούλες, στο καφενείο του χωριού του όπου τον αναγνωρίζουν μόνον για τις επιδόσεις του στο «γκιουλ» και την «δηλωτή».

 

 

ΜΑ ΚΑΛΑ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;

 

Σκοτώνουν by proxy. Δι΄ αντιπροσώπου που λέει και η Ψυχιατρική.

Με αποφάσεις που αυτοί παίρνουν και εκτελούν οι «δευτεροπαθείς περιπτώσεις» που εξυπηρετούν, με το αζημίωτο, το… παραλήρημα τους:

Από τους επιχειρηματίες έως τους απλούς εργοδότες, από τους εφοριακούς έως τους συνδικαλιστές των ταμείων που δεν δίνουν νόμιμα επιδόματα και αδιαφορούν για απόδοση οφειλομένων προς το Δημόσιο.

Για αυτό φτιάχτηκε, προ πολλαπλής εκτροπής, ο ν.1608 που θεωρητικά ισχύει (μερικές φορές ακόμη και σήμερα εφαρμόζεται περιστασιακά) και είναι κακούργημα.

 

 Όπως βέβαια και η καταπάτηση του Συντάγματος. Και τόσες άλλες καραμπινάτες περιπτώσεις που αποτελούν τον απόλυτο ορισμό της Εσχάτης Προδοσίας.

Έτσι είχαμε 2.000 αυτοκτονημένους από τότε που μπήκαμε στο Μνημόνιο.

Και ένα κάρο που πήγαν σχεδόν με το κάρο, όπως επί Κατοχής με πιστοποιητικά θανάτου που έγραφαν «Καρδιακή προσβολή», «Εγκεφαλικό» κ.λ.π. , μπούρδες, που δεν θα είχαν υπάρξει εάν εκεί στην  Βουλή υπήρχε ένας ικανός αριθμός ανθρώπων με λίγη τσίπα και θάρρος.

Έτσι έχασα τον συνάδελφο μου τον Βασίλη.

Έτσι  κόντεψε να πάει σήμερα και άλλο πολύ κοντινό μου πρόσωπο,  συνάδελφος και αυτός, που έμαθε ότι είναι… ανασφάλιστος γιατί ο (γύρευε…) εργοδότης μας που είναι επιφανής και συνομιλητής της εξουσίας, δεν έχει καταβάλει δραχμή από τα πολλά οφειλόμενα.

Αν ήταν ο κυρ Γιώργης ο περιπτεράς ο μπετονιέρας θα είχε πάει μέσα δεμένος.

Αλλά  ζει στην χώρα της Χόχτιφ, των διοδίων, κ.λ.π., που δεν καταβάλουν όπως διαβάζω, ούτε τα οφειλόμενα στο κράτος.

Αλλού φόρους, αλλού μερίσματα, αλλού τα πάντα όλα.

Με τον κάθε υπάλληλο Τύπου θα ασχοληθούν λοιπόν οι «υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος»;

(* άλλωστε οι «υπηρέτες» δεν είναι στα έργα της Άγκαθα Κρίστι που κάνουν τους πιο ξεγυρισμένους φόνους;)

 

Άσε ότι όλοι μας θεωρούν ασυμπαθείς τους… (μη) Εργαζόμενους πλέον στον παραδοσιακό Τύπο-και έτσι λέγοντας «καλά να πάθει ο ένας-καλά να πάθει ο άλλος», έγινε από τέτοιες εξυπνάδες όλη η Ελλάδα νταμάρι.

Το ίδιο συνέβη και σε δεκάδες άλλους κλάδους: από τους ναυτικούς έως τους εργαζόμενους στα εργοστάσια που έκλεισαν με την συνδρομή ΟΛΩΝ των Κομμάτων, για «να γίνουν… πάρκα στις λαϊκές γειτονιές»!

Μόνο που ξέχασαν ότι τα εκρηκτικά στα νταμάρια, συχνά είναι «ασταθή», όπως το «γεωργικό εκρηκτικό» ANFO. Και κάποτε σκάνε ξαφνικά, όπως και όποτε έρθει η ώρα. Γιατί έτσι του γουστάρει…

-Ο συνάδελφος που λέγαμε, θα ασφαλιστεί στον ΟΓΑ ή θα δηλώσει «υπάλληλος βοηθητικού προσωπικού Οίκου Ανοχής» -να δηλώσει… «άπορος» δεν είναι, από ό,τι ξέρω, το στυλ του. Όπως και το δικό μου…

Άλλωστε η δεύτερη δήλωση περί «Οίκου Ανοχής» ελάχιστα απέχει από την αλήθεια, εδώ κοτζάμ πρώην πρωθυπουργός αξιολόγησε επαγγελματικά μια  συγκεκριμένη κάστα άκρως εντίμων, με τα ισχύοντα δεδομένα, επιχειρηματιών … ως «νταβατζήδες»).

 

 

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ…

 

Τι να κάνουμε, κάθε επάγγελμα έχει και τα ρίσκα του. Ακόμα και το πιο «πιασοκωλάδικο», όπως τα γραφεία της Εφορίας.

Άλλο αν ο αγαθός αυτός μπάρμπας το έκανε μόνον για λόγους εντυπώσεων.

Σε λίγο οι μπαρμπάδες-και όχι μόνον-θα γίνουν λίγο Γκάϊ Φωκς.

Θα μπουκάρουν σαν «χαχανούληδες» με… δωράκια που σκάνε. στα χέρια. Στρουμφο-μπαρμπάδες, απελπισμένοι, έτοιμοι για όλα…

Και ας λένε από τα Σαμαρικά blogs, αυτά που μέχρι τώρα έλεγε μόνον η Παπαρήγα και εσχάτως ο Τσίπρας, περί κινδύνου προβοκατσιών την 25η Μαρτίου

Ο φόβος φυλάει τα έρημα….

Τάπαμε πρώτοι και όπως συνηθίζεται με τις μεγάλες αλήθειες (και πάλι) δεν μας έδωσε- στα φανερά εννοώ-σημασία κανείς.

Τώρα ας πάνε να τα συμμαζέψουν μόνοι τους.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Μια που το έφερε η κουβέντα  και εγώ «εργαζόμενος… χωρίς μισθό και ένσημα, εγκλωβισμένος σύμφωνα με το νόμο», ανασφάλιστος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, είμαι.

Το επανέλαβε αυτό και χθες ο… αριστερός (όπως συνήθως συμβαίνει, σύμφωνα με τα όσα από καιρό σχεδίασαν όλοι σε αυτόν τον τόπο), υπεύθυνος του Ταμείου.

 

Ανασφάλιστος, με συνδικαλιστές και Κράτος που φροντίζουν για την… μέλλουσα ζωή μου, αφού για την τωρινή, κάθε λόγος μοιάζει με μπλακ χιούμορ.

Είμαι ανασφάλιστος

Αλλά και… από χωριό.

Και τους ηρωισμούς του γέρου μου δεν πρόκειται να τις κάνω.

Π.χ. δεν θα προσφέρω με προσωπικό ρίσκο, σε κανέναν χώρο να «κρυφτεί» όταν έρθει η ώρα και η στιγμή.

 

Και πιστέψτε με  έχει βιώσει η οικογένεια μου πολλές φορές, «πως ανακυλούσι οι καιροί και καταντά κορώνι μου, ο μεγαλογεννήτης και ο Νικλιάνος, φαμέγιος, σε μια νύχτα».

Γιατί, ευτυχώς-δυστυχώς, πάντα βιώναμε τον Ιστορικό Χρόνο.

Έχει βλέπετε ο καιρός γυρίσματα… και τα κλεμμένα λαχτάρες.

 

Δεν θα μοιάζει λοιπόν, σε κάποια τέτοια σημεία, με την Αντίσταση στην Κατοχή.

 

Θα φέρνει περισσότερο σε  «διακοπές»  στις περιοχές που περιέγραψε τόσο γλαφυρά ο Δάντης.

 

Πιστέψτε με γιατί είμαι και από την Μάνη. Και ξέρω από καλή… βεντέτα.

 

Όποιοι επιλέγουν «Ανομία», όπως μου έμαθε πριν 30 χρόνια ο δάσκαλος μου ο Β.Φίλιας, εισπράττουν αναγκαστικά και «Ανομικά φαινόμενα».

«Πάνε πακέτο» αυτά. Το λέει και η Βίκυ Παπαβασιλείου.

·         Άλλωστε η μόνη υπόσχεση που έδωσαν και κράτησαν οι ΠΑΣΟΚοι και οι Μνημονιακοί πάσης φύσεως και αποχρώσεως, είναι η δημιουργία εκατομμυρίων… περισσευούμενων! Τι περιμένεις από τέτοιους τύπους, όπως είναι οι άνεργοι, οι γέροι, οι ημιαπασχολούμενοι σαν απάντηση, λόγια του σαβουάρ βιβρ ή ρεβερέντζες;

 

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Και επειδή η αυτολύπηση εκτός από χάλια συναίσθημα είναι για πολλούς συνανθρώπους μας και λέξη άγνωστη, όπως λ.χ. παραδοσιακά συμβαίνει στις πόλεις της… Ευρωζώνης με  deep South τοπωνύμια, όπως Κυπριανό,Λάγια, Κοίτα και  Μπουλαριοί, δια ταύτα νοματαίοι της Εξουσίας…

…καλή αντάμωση στα γουναράδικα!

 

               ΜΑΚΗΣ   ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

 

Modus operandi, είναι λατινική φράση, σημαίνει τρόπος του λειτουργείν .Στις λατινογενείς γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά κλπ) η φράση χρησιμοποιείται κυρίως στον τομέα της εγκληματολογίας για να χαρακτηρίσει την μεθοδολογία ενός εγκληματία, όσον αφορά την εκτέλεση των εγκλημάτων.

Add comment


Security code
Refresh