NEWSTRAP.GR

Αν η Apple κυβερνούσε την Ευρώπη ....

E-mail Εκτύπωση PDF

1appleHospodářské Noviny

 


"Εάν οι κυβερνήσεις λειτουργούσαν όπως η Apple" …. γράφει η  Hospodářské Noviny εξυμνώντας τον γίγαντα της πληροφορικής, μετά την αναγγελία ότι για πρώτη φορά σε 17 χρόνια, θα αρχίσει  να πληρώνει μερίσματα στους μετόχους της.

 

Η καθημερινή οικονομική εφημερίδα  της Πράγας υπενθυμίζει τους αναγνώστες της ότι,

 «Η Apple έχει συσσωρεύσει σχεδόν  98 δισεκατομμύρια $ σε μετρητά και έτσι έχει γίνει μάλλον ένα σπάνιο πουλί, χωρίς να περιορίζεται μόνο στην αγορά αξιών και ασφαλίστρων."

Μέχρι σήμερα, οι μέτοχοι δεν επωφελήθηκαν από τις μετοχές τους παρά μόνο όταν αυτές πουλιόντουσαν. Η στρατηγική αυτή βοήθησε την Apple να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο βασισμένη στη κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι οι "διαχειριστές" πολλών από τις ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν επιδείξει παρόμοια στάση», διατυπώνει με θλίψη η  Hospodářské Noviny, επικαλούμενη τη σπάταλη διαχείριση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Προφανώς αφέθηκαν να  παρασυρθούν  από την οικονομική πολιτική που βασίζεται στο χρέος, το οποίο είναι πιο ελκυστικό από τη πολιτική που βασίζεται στο κέρδος.

 

Είναι ευκολότερο για μια κυβέρνηση να μοιράζει παροχές και να περιμένει να δει (από τα έδρανα της αντιπολίτευσης), πως η επόμενη  θα τα καταφέρει.

Είναι σαν να είστε σε θεραπεία από έναν διαιτολόγο και να αναρωτιέστε πώς να χάσετε  βάρος μπροστά  από ένα καλοφτιαγμένο πιάτο.

Η Apple σκοπεύει να πληρώσει το ένα δέκατο περίπου από το σύνολο των συσσωρευμένων χρημάτων της.

Ποια κυβέρνηση μπορεί να καμαρώνει για τέτοια νούμερα ;

 

 

Add comment


Security code
Refresh